油卡/入油折扣討論區(36)窮撚/新手專區

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
自動,你換佐就無得揀用定唔用同用幾多張,佢總之一下同你用灑佢
好似果時冬日券既加玻璃水券咁
都係能源大法好
決定all in 333大法
1. Shell 星期六雙倍分 貴油平入 再shell go+ EPS入 $600 / $700

2. Esso 星期日雙倍分 貴油平入 再Mastercard入 $450 送$120油

請問邊樣抵啲? thanks
EPS優惠要入$775(免費升級站) / $815(Smartone升級)先夠折後$600

數值上係Shell個EPS優惠抵啲,但最少要入33.57L油,油缸要夠大,同埋用Esso可用信用卡有回贈,計返又應該差唔多
原來shell免費升級油轉左

洪水橋宜家冇左免費升級 要去屯門入油了
仲要係大興嗰邊間油站,新墟嗰間叫新墟油站

咁真係唔多方便喎
用屎桶卷
多謝提醒 我細車仔 應該入唔到咁多
用住Esso Mastercard先
邊個app? Smartone app? Shell 個 app唔見有
師兄,想請教點解smartone要入多$40蚊?未用過
因為用Smartone升級既話佢先用$24.28/L去計,最後先扣返免費升級個差額,而唔係直接用$23.09/L去計
學到野,thanks

入she’ll真係要做數學家
帶返頭盔先,因為我係見之前有人用smartone升級張單係咁,但Shell啲計法呢兩日又改咗round off問題,我都唔肯定佢會唔會又突然改咗smartone個計法,穩陣啲既同佢講入34L油就一定冇問題
一到星期六啲實塞晒,其他人唔入shell 入esso 都要跟住排十幾架車,唔畀人投訴就有鬼

同埋佢揀大西北多個點都係好,照顧返4區啲人。
東面去清水灣,中間用啟德同沙田嶺,北面去粉嶺,西面去屯門
想問下esso master 450送120
係咪可以星期四免費升級?
同埋用Apple pay Master 得唔得?
Thx🙏🙏
同問

定master card 星期幾去入都一樣
Apple pay唔得 今日入油問左職員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞