M3

38 回覆
10 Like 37 Dislike
Mazda 3 又叫m3, Model3 又叫m3, 最好google image 搵吓 “m3” 會出邊部車先

不過如果想用m3 個名又唔想揸B仔,都有得諗:
Mercury M3:

50年代老美農夫車,仲早過b仔第一架m3出世,依家都好多人hot rod 或restore 佢,你揸佢就真係可以名正言順話自己揸m3啦

其實老美重有架再早期D嘅m3,不過係二戰時期嘅軍車 - m3 half track

如果你揸佢-定型過所有 Mazda, model 3, mercury bmw m3

重有幾架克車都叫m3, google 吓,揸出街同人講話你揸m3 -定冇人駁你

最後,揸真正嘅m3未必-定係揸車

.45cal m3 sub machine gun

揸住支m3 ,再同人講我揸m3,乜a 人都唔會出聲,只會舉高雙手投降

最後如果唔係揸b仔或上面嘅m3 ,請叫番原名
M3 只有bmw m3 沒有之一
唔使咁撚多廢話
正常車界認知 M3只有BMW果款
連登契老豆都係叫自己部車叫MODEL 3

但香港MODEL 3 用戶為表示買MODEL 3 房跑車唔代表窮酸,就會叫自己部電車做M3
連登應該冇咩人識Mercury,班友淨係識BBA同雙田,電動車淨係識Tesla

搵足成頁都唔會有其他
Search M3 -BMW
大家都係覺得m3 係bmw m3, 講多黎都係吹吓水啫
咁落track邊部最快先
咪又係bmw m3
真係唔知點解model3話要係m3
自己覺得model3架車或個朵-D都唔失禮,唔明點解要扮其他車
汽車台係吹水地方當交流吓,我自己對東灜車款相信都冇連登甘熟
睇吓咩track先,offroad track嘅話上面二戰時期嘅M3 half track會贏晒
將model3叫做m3
比我個感覺好似台灣人唔識讀個app字
要a-p-p就咁三個英文字母讀出黎咁
重點係無論人地討論緊 Mazda 定 Tesla
最撚好笑係總有班寶馬打手入黎刷存在感
鬼叫佢部所謂嘅M3冇人買要咁hardsell
講Mazda 3 或 model3冇所謂,兩架車都有可取之處,不過最屎怱係討論緊model3時又話m3,開頭唔知睇到一頭霧水

自己對近幾代M3都冇乜感覺,不過全世界講M3 都係講緊bmw嗰架,除咗連登
咁呢個世界有樣嘢叫劣幣逐良幣嘅
唔係多人做嘅嘢就係絕對
大把低質煩鳩玩TikTok 唔通TikTok就唔低質咩

*非bmw m3車主
條柒頭仲大大聲
師兄想off topic請問下
Toronto揸掃把佬/Vw維修會唔會好麻煩

下年過嚟諗緊新果部Wrx定Golf 8R
完全諗唔到有咩原因要買WRX
你試吓同條女講你揸M3,跟住出到嚟係架Model 3,睇吓佢咩反應
Tesla m3
小弟自己鍾意golf R多少少,通常人哋會用sti 比
未玩過掃把佬,但係身邊好多車友玩,記得佢哋講過如果想整快架wrx, 就不如買㗎sti仲抵
teslun叫自己部做M3代表潛意識崇拜油車BMW M3啦
想人地覺得架車貴啲, 就係咁簡單。
啱, 全中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞