[多圖] 女人識化妝可以爭幾遠

398 回覆
898 Like 91 Dislike
佢始終有一日都要係你面前落妝 有乜好在意 唔靚你唔高興咪分手囉
初戀A0佢哋就唔化妝? 有化你都未必知啦
大把男人條女都係咁,你估咁多天生麗質同時皮膚又白又滑咩
屌你 屌完自己切啦
屌 見到都想嘔類型
易容
係咪要做好遮瑕+定妝
我都唔知,實在太複雜
有時覺得唔怪得香港女仔少化濃妝
就係佢柒先知佢冇化丫
同一個post
有人覺得純粹on9,A0唔識野
有人覺得支那妹不了
有人覺得p 圖假樣冇參考價值
有人反省自己,希望進步

其實呢d model全部五官都靚架
起碼個面型係瓜子面
高鼻
係個樣皮膚同黑眼圈唔得
其他女仔個鼻或者臉型一出事 就化妝都好難救得番
P圖囉
呢d真人見到會好假 一定嚇親 建議學化妝唔好跟大陸妹學 睇日本妹youtuber好d
香港d濕鳩天氣好難搞又熱又濕 好易溶妝

韓妹化妝技術又係好撚勁
化咗 同jaime 張天穎 餅印咁款
第一張同埋最尾嗰張好明顯個鼻整咗 鼻頭鼻翼窄咗咁多
好似無 但我都唔肯定 妝前係豬膽鼻 妝後變左窄鼻翼

https://youtu.be/QNvNpy1ExH4
其實化到咁行真人實睇得出
係影相平面, 低清唔覺姐
尤其打得多陰影郁個陣無可能自然
咁厚粉都睇唔出甚至鍾意既都抵死啦
睇返佢條片入邊冇咁誇張 應該係左邊張相P咗
呢個皮膚ok喎 少少黑眼圈同瘡姐 無凹個D 又唔多墨屎
又天生有成條眉 內雙 鼻翼唔闊
覺得左邊好差個D人應該無概念普通女人係咩樣
以為廣告化哂P哂個D先叫正常質素
所以當初拍拖講明唔駛女女化妝
其實最大問題係樓豬條傻閪post啲例子加caption好撚戇鳩

乜撚野支那豬扒變支那豬扒/靚底遮下眼圈畫下眼線就夠喇姐

意思上係想全世界女人落晒妝見人?
屌你打扮都係對個人/對其他人基本尊重嚟
虛心請教
咁書面語應該點講
你成句嘢都唔係書面語,無啦啦問乜撚嘢書面語
你都得,啲鏡呀嗰十二子試下落粧,啲戲子明星,啲乜嘢四大天王,你buy嘅都可以肉體分身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞