Cloud 雲浩影集中討論區 (2) 新歌《氣流》需要你

420 回覆
38 Like 5 Dislike
https://www.instagram.com/reel/Cm4F5CLsiC0/?igshid=MWI4MTIyMDE=
牙Cloud tg講曬sorry對唔住咁
好心痛呀
尋日睇Viu延遲轉播,唔開咁大聲嘈住屋企人訓教,基本上聽唔到Cloud唱成點,剩係覺得佢好靚女,五官好標緻,佢就算唔做歌手都大把世界
cloud b 等緊一首好似《到底發生了什麼事》又好聽又有共鳴仲真係可以無限loop既歌,只要開到第一首,佢就會行得順
其實密切旋律都算pop
不過唔知係咪當佢仲係好新,編曲上始終唔夠進取
一首歌紅唔紅其實點都要先睇左melody同編曲,呢2樣都fit先講詞,首歌既命好睇個曲係咪可以「雅俗共賞」,詞就要做到各人各自解讀,最後先係歌手踩住七色彩雲咁帶首歌出世
好似姜B首作品的說話,坦白講連melody都唔OK,首歌坦白講係先天性缺憾,D詞又係文青式假大空,所以吹黎吹去都係fans 吹奏,光環period一過左就會破功
https://youtu.be/Q1t6z2GYmNo
彳亍同氣流勁正
可惜去唔到現場睇
雲B真心中意唱歌,不過佢的確未去到「專業歌手」,前者會唱得好好感情,後者先可以持續輸出高質素live performace,希望佢公司可以train到佢呢一點,下年期待佢衝擊女銅女銀,有2首冠軍歌就好
彳亍佢已經比以前進步好多啦
沒有緣故的恨版本好聽過jace 好多
好歌實比哂天后中天后 點會留落牙雲手上
牙雲把聲好值得唱大路歌
佢無揀氣流已經算好彩 炒得仲勁
唔輪到佢揀
係心態問題,衰妹可能真係冇預過自己拎女金,仲震緊就要上台,同人地圍內知晒唔同...
所以佢經理人真係要同佢武裝返得唔得獎既心態,拎又好唔拎都好,用平常心對待,定點都好,上台個輸出一定唔可以衰
點都睇好佢,可惜E健個陣入唔到場
點解會收到風架....
31號個陣走去聽願望之翼 就知揀呢首
我覺得佢以為會唱氣流
Ekin演唱會唱得好就冇乜人提
叱咤一炒先多人講
唯有睇下Chill Club會唔會有好表現啦
炒炒地都好聽
點都好過銀銅嗰兩個
暫時唔好比咁多壓力比牙雲 好好地唱
暫時唔好比咁多壓力比牙雲 比佢好好地唱啦
有呀
跟著嗰條片有雲唱氣流
https://youtu.be/Nfsi6SP4l7A
服裝師要加人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞