ViuTV 2023年新劇晒冷

211 回覆
63 Like 112 Dislike

佢擺個人出嚟
唔代表觀眾想睇佢
兩件事嚟
你個名說明一切
支持
Pixel真係viutv 御用表演嘉賓
好撚靚
除左教束班底吸引
呢5個演員都無伏味 甚或有一定水準
值得期待
躝啦
Ianson + lokman
Bromance
正評!
睇到游水籃球打拳都出晒事,2022viu可以話大敗之年

係咁用tvb同爛片導演,結果就係出晒事

2023啲導演好似正常啲,但mike 新導演危到爆
2022啲viu劇全部都係tvb劇(什至tvb都唔會犯)啲劇情同製作垃圾求其到
柯煒林世一
想睇it9 s2
繩角唔撚掂喎tvb導演,劇情成日無因無由無動機,最慘係成日懶搞笑,劇情單一公式,但唔原汁原味。
最左對腳好正,邊個
估唔到佢東張老婆大把女佢都有能力食
樹都有節目
Marco
無yoshi
話編劇好果啲人應該未睇過咩叫編劇好
相反,tvb 死因好大部份都係因為冇好既編劇,啲劇垃圾演員導演道具呢啲只係其次,劇本由一開始就決定左套戲好唔好

不過好既編劇應該都唔會想低人工去做呢啲,又或者已經老死曬
以為會有IT狗S2
上面有人為咗踩viu超能使者都吹奏
viu拍劇確實冇乜經驗 但都唔至於一無是處
唔係好明點解兩個電視台都一定要下下非黑即白睇
極度懷疑影視台好多tvb打手 真心
viutv係差,原因就係新、冇經驗
但tvb都係垃圾,原因係人禍,成個大台咁多演員,都可以玩來玩去都係陳豪,上面竟然有人話viutv來來去去得果幾個人,tvb就真係來來去去三兩個添
早幾年未抵制果陣已經有呢個問題,日日都係陳豪楊怡,套套都係,搞到40歲要扮另一個40歲既阿媽,拎啲40歲既去扮後生,明明大台多人到不得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞