(All about 18) NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區(9)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有心魔,上季輸俾湧,今季有餘悸
垃圾隊剩係識射3分
呢場我又冇所謂
最緊要打猢狗唔好輸
勇士見到你班廢柴手下敗將 信心返哂黎 塞算鳩數啦
真,冇人入到底,遇到防守強隊即收皮
真,湧打塞應該好有信心,後備都著曬火
21勝全聯盟最好 輸俾魚腩隊
衰啲咁講,勇常規賽擺明睇住食

雖然排第11名,但西岸大熱都係佢
爽一場鐵一場,定劣黎
咁又唔係魚腩,季初多受傷未入局
姐係爽艇鐵猢
而家比勇當係私家雞起勢屌咪一樣
打潮比ad 爆底爆到仆街
魔球打法一上playoff 防守強度完全唔work
勇就係勁在Playoff 強度下都仲保持到
簡單d 講就係粒星唔夠勁囉
mvp ladder打到咁樣 讓返個位比字母啦
譚同超巨比仲差好遠
岩 塞打playoffs仲用season mode就含得撚啦 湖人入playoffs 既話起碼佢地識轉 playoffs mode
少左阿福同Time lord 真係差好遠, 湧都屈到底........
字母唔同你地班後生,得閒又輪休下
目標冠軍,MVP佛系
上年MVP最後衝刺階段,休息就睇得出
睇到譚成日賽後訪問話總決賽失利好痛苦
又話要重返finals 贏冠
結果今日對住佢日提夜提令佢pissed 既勇士打到咁樣
講咁多都嘥氣
同上年一樣,有佢地防守勇士已經夠出色
限制到勇場均104.8分,其實已經好難再低
問題係自己啲進攻真係搞唔掂
咁今日炒咁多open three
6連客都係輸一場先即,我又覺得無乜問題
輸知道個問題係邊可能仲好
應該真係有啲心魔
輸Final 之前又唔覺譚仔有幾驚勇士
次次都打到好緊湊,有場仲拎44分

根據之前輸熱火公鹿籃網既經驗
我覺得佢最終會克服到,但要幾耐呢...
都係架,今場啲Space 完成拉唔開
成班又無乜力,射波手軟、回防慢
勇士可能係一個原因,但客場之旅都有可能
1月20號仲有場,到時到勇既客場之旅
不過今季塞中意比人雙殺
贏完塞無好結果,勇自己睇路
騎士贏完好快就連敗,牛浮浮沉沉
熱火最近1勝3負,連刺都輸
#NEBHInjuryReport for tomorrow vs. LA Clippers:

Danilo Gallinari (left knee ACL repair) - OUT
Al Horford (personal reasons) - OUT
Robert Williams (left knee surgery) - OUT

Horford陪太太生第5件
聽日無Al用,後日應該都無

爸爸buff is coming to town
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞