示威者闖Gordon Ramsay餐廳「霸位」 籲轉型素食

143 回覆
26 Like 301 Dislike
【有線新聞】英國一批素食主義者闖入「地獄廚神」Gordon Ramsay位於倫敦的米芝蓮三星餐廳抗議。
示威者周六晚進入餐廳,佔據其他客人預約的座位,拿出自製菜單,列明不同菜式的環保成本。
發起抗議的組織「動物反抗」批評餐廳賺大錢的同時,讓動物、勞工和氣候付出代價,呼籲轉型至素食讓所有人溫飽,餐廳報案後關門,示威者才離去。
餐廳發言人指,各人都有權表達意見,但強行進入餐廳騷擾員工和食客是極為不妥和極不尊重。

https://www.i-cable.com/新聞資訊/73340/示威者闖gordon-ramsay餐廳-霸位-籲轉型素食/?fbclid=IwAR17VUN567pczaD2fCgo-jVVOginCNbGv_HGQsS3-VMWDRnTwSU9EQUqKkc&utm_source=icable-web&utm_medium=referral
私人地方 無得驅趕?
報咗警
素食閪搞到啲細路營養不良死撚咗就唔提
籲轉型素食營養不良飲食
成班都痴撚線
自己個頭染撚到五顏六色, 著到身光頸靚, 然後叫人素食
佢自己一身打扮已經超高碳足跡
送晒d左膠入集中營就差唔多
話佢未嘟 報驚咪得
仲有啲素食成年人,一邊好大愛咁素食,一邊食supplement
同黑社會廿幾三十人叫杯檸茶坐一日有咩分別
地球已經喺度哭泣
你班人仲喺度大魚大肉
支持環保撚!
倫敦得一個Ramsey 就係我Aaron Ramsey
搞搞震 影響到其他人

拉撚晒佢地就啱
高級餐廳出得黎一定係美食
將食物味道發揮到極致
某程度上係減少廚餘

要鬧就鬧整垃圾出黎果D餐廳
煮出黎無人食去晒堆填
on99
咁叫“籲”咩?
呢D係進步膠偽左, 連左膠都講唔上
真正左膠係會身體力行唔會好似佢地咁
我係食客, 我會喺佢面前逐啖逐啖steak擺入口
一路食一路講yummy, juicy

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞