股票輸咗老竇啲錢 有圖

190 回覆
109 Like 289 Dislike
話自己係FTX做定期輸晒把啦
老豆錢咁怕咩,佢斬你呀?定淋自己屋企油?
諗起賭海迷途個仔又係拎老豆錢去買牛熊輸晒
問佢拎多筆博返身
咁好氣去教D 賭仔
strong hole 💪
好心咪用人地啲錢黎玩...仲要人地唔預你攞黎玩...
定期係投資
投資就有風險
你咁同你老竇講就得
我早幾年都試過,媽咪比左30個叫我幫佢做定期,我就戇鳩鳩炒股
計埋自己有30個, total 60 岩岩輸剩返31,比哂佢算

但三年後又一條好漢
拎幾萬買未日權博一博仲有機會
呢個cut lose啦
但佢係全部輸哂,你淨係輸自己果份
輸咁多錢都仲信成連登輸家攞意見
巴打睇嚟你都輕度

利申:唔好再掂tqqq soxl crpyto,槓桿損耗大到已經玩唔到

其實輸咁多已經證明你完全唔識玩股票同埋好易信人,不如乖乖地收手真係做定期還錢比定豆,希望巴打早日脫離賭海
渣正股驚閪咩,佢問你攞返錢咪問返佢繼唔繼續做定期,還住息俾佢先囉
遲下升返就乜事都冇
如果你係買衍生工具就抵撚死,同佢自首好過
好彩就喺全正股 無玩opation之類
等緊可以唔可升返小小先…一cut就無30個
係加密貨幣有完善監管之前
每個交易所都係scam
ftx根本唔係個別例子
係每一個交易所都係玩緊火 不停借錢擴張無視負債無視現金儲備

仲有大環境下年衰退硬,呢d要借錢度日既公司只會不斷探底,完全見唔到值得繼續持有既點係邊
你連基本野都唔識炒條鐵咩
你已經無左30個唔關cut唔cut
分析下基本面同走勢資金流去決定走唔走,唔係覺得走左就真係輸30,你已經輸左30唔好發夢會番家鄉
同銀行借一球嘢
之後一炮過轟晒落利物浦度
笑到我仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞