多倫多生活討論區 38

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
上個po :多倫多生活討論區 37
https://lih.kg/3217070

天氣凍啦 注意保暖
小心跣親
羽絨指南:

平既有eddit bauer, save the duck, point zero, soia&kyo, uniqlo?
中價有the north face, Columbia, Patagonia, fjallraven
貴價有moose knuckle, nobis, Mackage, hally hansen, parajumpers, Arc'teryx
再貴有canada goose, moncler
仲有好多牌子列唔哂個價錢分級都係大概
每個牌子都有唔同價位選擇 豐儉由人
LM
Lm
上個post有人問

到步一個星期
乜都搞哂 屋都租埋
之後主力搵工 預咗搵min pay
究竟係咪唔多人返緊min pay工
點解呢到好似個個都好高人工

其實唔一定
我自己同老婆都唔係搵最低工資
唔洗咁睇低自己
如果岩岩fg搵得返自己讀果行
或者有興趣發展既行業
Min wage 都未嘗不可
終於到返你開post
Winter jacket除左parka
想問知仲有冇咩brand推介
嚟緊Black Friday瘋狂購物 大家可能相當興奮
但喺呢邊住得耐嘅朋友 歷年來有冇試過買咗咩嘢係後悔?
唔係正常都有得refund咩
照計唔會點後悔

因為買完可以refund
咪一樣果堆brand
好多都有bomber style/其他style
我覺得我仆街個下唔會咁有技巧
最後都係好似佢個種手掌落地頂
你又話要除左parka
但你又揀番parka style
其實鵝嘅重點係免費life time warranty,之前買左件二手,去左yorkdale claim warranty換左件全新,仲有三個款,各三隻色揀。個sales話新嗰件有問題係可以再換,呢個先係鵝最值錢嘅嘢。

買過Macakge,Moose Knuckle,所謂保養要自己上網搞,然後乜都唔包。
想望埋其他咪問下大家
因為本身有入parka 想睇下有無其他
洗唔洗補錢
但唔想拎 重嘢嚟
有啲嘢係用落先知唔啱
但知嗰陣已經過咗退貨期
前排walmart特價買個個氣炸鍋琴日終於到左
今日拎左黎炸雞翼
覺得點解唔早d買 好好用
唔洗睇時間咁炸到野 仲可以日日食炸薯條
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞