裝修界師傅入黎share自己平時邊到叫料 鬥平

66 回覆
6 Like 12 Dislike
我指個側, 我指30個係唔連板wo, 通常我櫃側板連收口有20個, 就一件板加隻翼
可能我做極最多3-5千尺鋪,用極有限

沙倉直接同廠攞,多數位置偏僻,平但一般唔上樓,超誠宏利就係

材料鋪就係mk 一街都係果啲,通常係泥頭佬開,貴啲但方便啲,要上樓都有人,出名少少就大山建民

泥頭佬就重點係打拆,上料其實無咩錢賺,同沙倉攞料,沙倉都俾最平價佢哋
不如俾個例子你

掙籠櫃直尺實尺1000,當兩邊牆+-10個
櫃體同收口你會俾咩數俾廠?
3000尺鋪 應該都唔會差極有限 五金鋪同倉 都差成萬蚊

but 我上面係講 點解無啦啦同我地分沙倉同材料鋪
油麻地新豐水喉
冷氣消防都岩用
你地d柜要幾錢尺,而家訂開果間1尺都要$1300-1400/尺 8尺到頂柜送埋上樓,用德利板,唔知算平定貴。
因為最緊要係方便同幫到手,

地鋪直拉我打個電話叫超誠搞掂,上樓叫泥頭佬又係一個電話,講清楚幾時要就有

平少少唔準時唔足料班泥水佬企晒喺度咪倒蝕

同埋,如果你去過沙倉無可能分唔到同材料鋪有咩分別
um… 正常你叫泥頭佬同超誠叫料都係一樣 佢係塞車就塞車 係遲就遲

我係想講 點解你無啦啦同我講沙倉同材料鋪分別 睇唔透你想表達咩
平啦 近幾年開始無1100尺呢支歌仔架啦
其實應該反而材料鋪同泥頭佬分別少啲,只係有冇鋪

沙倉係以前土瓜灣宏利粉嶺沙頭角昂船州果啲,

要最平只有揸泥頭車去攞,有得埋倒泥頭垃圾賣咖喱

賣嘅嘢種類少啲
隻櫃咪做980,每邊收口10隻
收口係成條L型分開嘅,獨立正面睇尺寸

如果你咁做櫃體會好難入

俾我櫃體做930,左右兩條收口各40,收口印牆界啱曲放
櫃內籠做埋飾面 同 白磁板
價錢爭幾多?
我都喺沙倉攞貨多
有冇師兄分享下d油漆料邊度平?
近排想轉用其他牌子電線 有無師兄知 邊到土炮電線抵屌

1.5 同 4mm 大概100碼幾銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞