(警世)各位師兄師姐既父母親戚千祈唔好入一間公司叫「世紀服務有限公司」(依加係領展外判得標既保安服務承辦商)

33 回覆
8 Like 5 Dislike
你唔做大把人做
你都痴痴地,本來人工低無人講就無人會去,依家咁即係話俾更多人聽依間公司,有更多無能力既人可能諗唔開而去求職啫。

你開PO又唔講埋其他公司咩人工,無比較。如果成個行頭都係咁,一係就轉行,一係自己開公司頂死佢,一係就硬食啦,你開PO講有乜用呀。
你logic 都幾好笑本身低人工冇人會去,但我數臭完佢之後啲人仲會睇唔開而去自己搵自己笨柒。咁我只可以講如果真係有人咁做嘅話佢就真係痴痴哋啦
Let’s go let’s go
其他公司最少過萬一啦,其實佢已經到收收地皮幾乎冇人做長工,全部都係替假外判保安
低人工無人去間野就搵唔到人一早執笠啦。

依家你開咗名,即係話俾啲有困難既人知,原來有間咁既野,有機會寧願被人剝削都好,至少可以生存下去,但係咁咪繼續養住間公司囉,咁都唔明,仲話我幾好笑?師兄小學畢業未呀?
其實你係咪戇鳩嘅啫又低人工又辛苦,有邊撚個有困難嘅會去做啊?我有困難嘅話,反正都係會辛苦我不如去做地盤,你話如果依度唔使做唔辛苦就有可能有人做嘅
得啦得啦,你繼續警世啦
多謝你推post

樓上有位師兄同我講,冇冇其他公司比較點知依間仆街
啱我依加俾兩個例子大家,8個鐘都有13000以上
人工低 你咪唔好做囉
社會無人做 就會加人工

而無技能嘅人 係社會又有咩選擇?
你搞錯啦唔係我做,我返7日地盤都唔撚會做依啲工

係啊無技能預咗俾人剝削,我只係希望啲人唔會俾人剝削得咁緊要13000都唔多架,但4位數就仲衰囉
無話你做

資本主義嘅衍生物
窮人唔會有say

所以我唔覺間公司有問題
你話「你咪唔好做囉」下次可以話人工低咪唔好做囉,我對於你我他依啲字係比較敏感

啱架,窮人真係無乜say,所以我依加咪為窮人say佢地無得say 咪我say
道德批判無咩用
支持你以維權為目標
大把人做
好多住樓上公屋落樓返工

火葬場申苦好多喎 日日食香遲早生cancer
你好理性現實主義你應該係啲做大事嘅人,我依啲小人物只會見到啲咁仆街嘅公司就一定要屌柒佢
共產黨一樣冇問題
*辛苦

同埋領賤保安真係咁閪就冇人做啦
我覺得只係既然都係做保安,不如做啲淨係坐喺度行行企企又一日嗰啲保安,好過做呢啲外表懶係專業,但熱辣辣周圍走做嘢,人工奀到仆街嘅工
老老實實領展只係發展商假假地都係大公司佢本身就冇問題嘅,但依間世紀細公司係勁撚刻薄。

我之前喺太古做過人工都好撚高大公司唔會出少糧俾你,又準時企理
對於樓上啲公屋撚
佢地都係落樓鳩行又一day

去其他地方做保安又要搭車
時間都係返到
我諗佢意思只係弱肉強食,冇能力就冇資格反抗咁
班廢青冇能力反乜野抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞