尊龍真係無敵咁靚仔

395 回覆
554 Like 39 Dislike
Rolex
風格唔同啫,狄龍粗獷狂放爾冬陞正派豪邁
兩個man得嚟但五官都好精緻
當然尊龍嗰種優雅皇子嘅俊美又係另一種feel
當年有機會更上一層樓
但愛支病發死都要返支那拍戲
結果比人撚左幾鑊
張國榮真係有咁誇咩 同意佢係有種氣質但淨係講樣 五官嚟講唔覺得佢係最顛峰
好撚慘
放棄荷里活去大陸拍
唔知佢當時係咪太on9
香港又請佢唔起
霑叔曾經講過張國榮係佢見過咁多個明星最靚仔
金城武出咗名整過容 唔明點解仲吹奏佢
其實佢呢種叫Man, 型 唔認同叫靚仔
即係方中信咁上下 唔會話佢靚仔得過其他一線明星

五官精緻先係靚仔 無論係男人定女人眼中

港台例子
eg Edison, Lemon, 林志穎

響日本都係 精緻行先
尊龍對眼無神 太混血feel
連登仔最愛 應該係秉承高登老屎忽傳統
最鐘意J歷史 球員都係
佢好想拍吧 佢為左呢套戲仲專登降片酬 空檔期
番到香港 佢想帶埋自己相依為命既狗 比啲媒體炒作話佢大牌
加上製作方唔覺得佢五觀大棱角分明 先傾唔成
佢玩過幾多屎忽
痴線咁又屈到變老屎忽
鬼佬夠成日j翻啲咸豐年代嘅人同嘢啦
好多時候直接攞嚟創作添
有啲嘢經歷到時間考驗變咗cultural icon就梗係多人j㗎啦
又唔見嗰個年代啲阿豬阿狗仲有人講
簡單嚟講就係哥哥屈嘅係比例
講五官尊龍甚至仲有其他人精緻過佢
但夾埋晒嚟睇佢個樣就係好自然好和諧
咩表情神態裝扮都handle到
求其睇佢一齣戲應該就會明
收為你講Juno
鏡仔12子 屌打啦
幾多師奶中意
狄龍後生真係好撚靚仔,佢個仔個樣同佢比真係差九條街
其實佢係邊個嚟
浮尸
補充更正 呢種算係魅力型男

eg 反町隆史 竹野內豐 小栗旬 小田切讓 赤西仁
金城武都係呢種

玩魅力 成熟 吸引力

唔係英俊美少年 靚仔小生個啲

多啲例子 eg 小池徹平 Daniel Radcliffe Elijah Wood

但咁多年來啲美男/ 靚仔排行榜都係後者 居多
所以靚仔 同型男 查實係有個區分
其實赤西仁 覺得兩者兼備 覺得好完美 多手後加左上 型男個chart
兩者兼備者 仲有木村 霆鋒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞