工程consultant

82 回覆
1 Like 36 Dislike
賣鞋 定 W記 定 Aurecon
賣鞋已經有offer 20500
其他仲未in
全部都係 in GE
叫25k
同佢地講
比到就做
比唔到就係你地損失
邊間近屋企咪邊間
間間都唔近就揀間人工高嘅
之後合約精神準時返準時收工
反工香港工程都係求其鳩做勿認真
我本身叫23000,佢話最多俾到20500
又一車車傻鳩送頭
咩discipline
contractor fresh都就快開到35.
你仲take 20.5k offer?
20k 講緊10年前fresh grad價
on9 前日收到50k offer 35k會唔會低左啲
利申:FG
Be water
MEP定civil? 間間都有強嘅地方
可以等下aurecon
認同樓上 如價差唔多 揀間近做
Building Structure
送頭師一車車入去
最閪嘅選擇
Consultant, building, structural
唔差再入埋 cm wong/aecom
Btw 今年aecom fg 21k
師兄,閪係無收工定前景差?
Consultant 嘅 building structural workload 大到pk
而家興賤價bid proj 通常1/2條友1單proj
唔好彩中層都冇 直接director樓下就係ge
唔夠人手之餘仲要冇人教 要入則俾阿sir屌到你識為止

Ot就唔駛講 揀咗間冇ot pay你喊都冇用
每日12+個鐘就好家常便飯嘅 入邊仲好理所當然咁
Building structural 本身喺proj 定位都係要就archit
人哋改你就要改 圖啊model乜都做過

Civil pay 又好啲 工時又好啲 牌又易啲 (唔係話civil好做 屌細力啲)

Ching好心勸你一句 咪撚做structural la
我做sub con 得20K
仲要日日番去吸塵
揀間有ARE做既 日後條路好行好多
如果係civil 就Meinhardt
你fg定做咗幾多年嘢先
Fg
開頭唔知行情開左23000
如果structural呢
衰過ta
年中知唔知有幾多so call engine 嘅學生出黎in GE, 2萬其實係實價,你唔做無咩問題,大把人做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞