smartone就快到期,應該轉邊個台

71 回覆
1 Like 10 Dislike
本身用緊smartone 4.5G無限,
合約就快到期,想轉5G plan,應該轉邊個台?
smartone: 4.5G好穩定,不過就偏慢,5G聽聞個頻譜廢
csl/1010: 地面快,地底load空氣
3: 好多巴打話會限速,同事話5G用量未爆嘅話速度正常
CMHK: 5-6年前用過4G plan,屋企講電話好lag,上網偏慢,5G聽聞最快
應該點揀好?
smt 5g = 3<csl<cmhk
Smt = 假5豬
Sosim 啦 88蚊3個月,仲join 合約把鬼咩
新出嗰時用過,好廢
繁忙時段搭車load空氣
嫌廢咁用1010囉
唔好用3台 無限plan會鎖速

比二百幾蚊夠膽死得5mbps

仲要屈我收得唔好附近好多人用緊

大家請小心 提防騙子!

1010=服務好啲貴啲既csl,網絡一樣
無限data?速度如何
120GB冇樓上班仆街講到咁慢
爆左會點
2024先考慮5G
可接受,夠打機聽歌,睇片有時慢少少返工司同屋企都係用wifi 嫁啦,冇必要再比濕鳩合約困死,之前我用csl 4.5G無限家庭plan ,個個月五百幾蚊,而家計返一年都係88X4,差好遠
轉自由鳥
最緊要揀黃店
5G嘅話都係揀返smt好d
至少周圍冇其他台咁多死位先
一係數記一係csl 3就食撚屎 中就收撚皮
Sosim 真係垃圾嫁啵
唔理政治 住粉嶺/沙田區

人仔台 的確又平又抵
我由1010轉 sosim 的,不過大部份時間都用wifi ,所以keep住打到電話都ok ,仲有冇極限平嘅4g plan 選擇?
clubsim
你要平係sosim 最平
前題係你唔介意load得慢
但係我係要load得快,收得好,所以sosim 唔啱我用
我自己就用開smartone 4.5G,暫時已知有幾個死點係解決唔到,其他都正常穩定
而且我係想上5G,sosim 無5G

如果巴打用5g 唔建議用smt
一個月4xx$比啲咁既網速我

請問呢個plan續唔續得過,而家用緊$88一個月 2mbps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞