[Sempr3]巴塞隆拿球迷討論區(473)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
咁都得
如果烏拉圭最後一場分組賽係生死戰咁點算
贏咗無事
輸咗入硬我哋數
新post 留名
【安歷基承認選安素法迪入隊係一場賭博】
安素法迪今季喺巴塞隆拿只曾3次正選上陣,仍然入選西班牙26人大軍名單。教練安歷基承認,要到最後一刻先確定徵召呢位巴塞新星入國家隊︰「我將賭注放喺佢身上,放棄咗其他球員。佢嘅狀態係咪去到最高峰?我哋要要再睇睇。」
安蛇真係心繫巴塞 用世界盃幫法迪起機
我係阿根廷人 屌你
可能真係後備殺手換廢托
踢到傷點算
喺邊踢都會有機會傷
揀佢入world cup squad 幫佢增加信心仲好
如果佢無能力把握機會,無人幫到佢
半官宜
GAVI 6
刀仔12
半官宣
GAVI 6
刀仔12
pena 13
6號主人似簡迪多過xavi
傻丹沙維親生仔
護級球王能力大家有目共睹
Fati 拉馬西亞新Icon
廢托買咗一年唔夠+西人
全部當打之年
仲未計下邊有abcd akxxxxxxx B隊隊長(雖然覺得佢應該唔會上到嚟)
完全唔覺得巴塞會offer 到一個令佢滿意嘅上升軌道
我係佢即使唔續獌 都只會選擇多蒙特 阿積士呢啲跳板
pedri唔係拉瑪西亞青訓
Messi (Barça Legend): "I had a special relationship with Luis Enrique, we asked him to stay in Barcelona."

"I think we were playing in one of the first matches in January after the break, and Luis Enrique benched me. There was a conflict, yes, for a little while. It got resolved though, and we had a fantastic relationship from then on."

即係當年堅料
西班牙《國家報》披露,巴塞1月作客負皇家蘇斯達0:1後,沙維與美斯密談,前者一句話扭轉了美斯及球隊今季的命運。

巴塞隆拿正在衝擊「3冠王」美夢,上周順利過了首關,重奪西甲錦標,即將離隊的老將沙維(Xavi)功不可沒。原來球隊歇冬後首場比賽對皇蘇爆冷遭遇滑鐵盧前,發生一段小插曲,陣中的南美外援獲得稍長的假期後,美斯與安歷基在賽前一天的內部對抗賽發生衝突,當時後者以球證姿態負責執法。 巴塞守將馬菲奧透露:「當時美斯被侵犯,安歷基沒有吹罰,因而情緒失控,兩人正面駁火。」在緊接的周一早上操練,美斯以患病為由而缺席,一星期之後體育總監蘇比沙列特因而被炒,局勢看似一發不可收拾。 據悉,沙維就在此時向美斯說出肺腑之言,間接使美斯的狀態再回巔峰。「巴塞不能再次重演上季(3大皆空)的歷史,你知道的,難道你想基斯坦奴朗拿度再奪金球獎嗎?」此後美斯上陣31場轟入31球,帶領巴塞重現「地上最強」的風采。
牙朗癲撚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞