接近三十歲真係好多仆街結婚要比人情

91 回覆
23 Like 568 Dislike
請人飲點解要人地出錢? 時間已經出左好撚比面,仲要我倒貼,乜撚野事先?
公價:蘋果日報
都無埋
唔去添啦
真係
嚟緊擺酒,都唔係好care啲人人情俾幾多,肯嚟都好開心
利申5星酒店擺,無諗過回到本
所以我呢幾年藉疫情減少同呢個世界嘅connection

包括人同事

好多冇咁熟嘅都已經唔聯絡 gp都fade out左幾個

無必要做嘅 買嘅都唔做唔買

錢多左 時間多左 做多啲自己鍾意嘅嘢

成個人都舒服左
去social都辛苦啦

social energy好值錢
係到問人情直頭要死全家
睇咩場
有啲值嘅 香港omakase 都2000
不過一次整幾圍廚房個質素keep唔keep到就not sure都係睇場
唔去咪得囉
屌十年前仲係學生去朋友婚禮都八百
幾歲呀 仲公價1000
sor想知依家去飲個價升到1500?
你夠膽死問人嗰下好嘢
擺酒店尤其要冷高級果啲唔洗諗回本
想回本就擺club one 茶樓果啲囉
又要睇埋你平時有無去人地到飲 封得豪唔豪爽 人情野好多時有來有往
當然會有少數人收完你人情 又唔黎你果餐又無表示
不過我覺得咁計較就唔好擺啦 會搞得好唔開心

利申 當年未有社運未有疫情 雙春潤月年擺 蝕撚到仆街
主家席果幾圍質素咪好啲囉
一次過出幾廿圍好多時都係焗住要整定翻熱
係呀
熟嘅 一直有飯局 聚會 聯絡 吹水
2 3千都肯比
相反 一年先fb ig夾埋傾十句計都無
算啦 咪比面你照去 最多封1千
但有啲一年真係五句計都無仲邀請我去
封幾百算啦
俾夠一皮然後勾佢老公食盡佢副身家。
蘋果日報算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞