求Micro-atx機箱推介

23 回覆
1 Like 5 Dislike
Budget: $450
只希望有2x usb3.0
唔需要ARGB 燈效 (怕影響睡眠)
唔需要鋼化玻璃
即係要最簡單款, 但見到係2xusb 2.0多, 無理由用咁慢ga
求各位師兄推介, thanks!
Air 100 lite
今時今日唔樣衰又要唔係鋼化玻璃都幾難
我都唔鐘意鋼化玻璃case
Silverstone
ap201
先馬趣造
Antec VSK 10 (Solid Panel)??

以前裝過部5600x幾好用,外觀ok,前置有usb3.0x2

我買嗰時要400而家好似300有找

一砌完就賣咗出去,買家幾滿意

有冇邊款擺喺台面最慳位 而家用緊nr200p 但只裝到itx版
而家見啲細箱多數都係用ITX,
mATX果啲幾乎都係企身直箱,想搵隻慳位都搵唔到
向高發展先慳位wo
可唔可以搭單問下
唔介意鋼化玻璃嘅話有咩推介
我見骰仔箱細好多喎

只係下下都ITX, 以前見過啲細嘅mATX 都幾乎冇哂
先馬趣造,同NR200幾乎一樣尺寸
塞到ATX PSU & MATX MB

繼續用ITX想慳枱面位就Meshlicious
可以ATX PSU & ITX MB
有,不過唔係主流。
因為想細都去玩 itx 甚至 mini pc

1 x Jonsbo C2 Aluminum m-ATX — Silver
價錢:$249

1 x SilverStone Grandia Series GD09B Micro-ATX — Black
價錢:$615

1 x Fractal Design Node 804 Micro-ATX - Black
價錢:$780

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $1,724
https://www.faroll.com/customize#NDYxMSw0ODA2LDk1OQ
隻nr200p真係幾晒嘢,mATX 基本嘢
呢隻幾好
加兩把入風搞掂
唔該清
40長成咁仲買matx
O11-Dynamic-mini
Fractal Design Meshify 2 Mini
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞