人生第一部smartphone係咩型號

626 回覆
65 Like 10 Dislike
iPhone 2G
iPhone 3GS
HTC One
Samsung Galaxy S2
iPhone 5
iPhone 6S
iPhone X
iPhone 12 mini
iPhone 13 Pro Max
當年我用 Xperia S 都表示妒忌,U 系有變色透明bar, P 系有透明touch home bar同鋁殼, 旗艦S 系竟然得條透明bar同塑膠機身
不過最正係條透明bar 可以用apps 改做通知燈,睇落好前衛
而家冇晒呢啲大膽設計,Sony 自己都捉到鹿唔識脫角
由mini轉pro max唔會覺得太重咩
成日都無電 點頂
SE Xperia X1
買左冇耐就大跌價
razr 我一出就買左,冇耐就出maxx版ON99
但係三星真係捉到路
最早期推大機嘅廠商之一
Notes 系列正式推起大機風潮
htc incredible s
lg p509
o2 xda 1
我第一部 smartphone 應該係 Siemens SX1
係行 Symbian 可以裝軟件入去玩

如果要 Touch Screen 嘅 smartphone
係一部 PDA phone 應該無乜人識
係 Eten Glofiish X600

我都係中意玩D冷門嘢
成日俾 friend 問呢D乜電話嚟
部 SX1 直情俾人話怪獸機
三叔S2
iphone 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞