日本最令人失望景點 以佢嘅包裝SELL吓香港嘅景點嘅話。。。

273 回覆
87 Like 528 Dislike
人口老化呀
啱曬啲公公婆婆
有山有水有樓有燈有船有車 其實都真係幾靚
平時經過都會望下
係依家多左D 大陸廣告 感覺就差左
香港不嬲都唔差嘅
淨講關西夜景 比叡山同六甲山都無就收收皮先啦
大阪城未燒之前咪又正正常常 要睇天守一定係姬路城先
溫泉就自己睇

//温泉のベスト3を表す、日本三名泉。 江戸時代初期の儒学者で歴史書『本朝通鑑』を著すなど博物学者的な資質のあった林羅山が選んだ三名泉が草津温泉(群馬県草津町)、下呂温泉(岐阜県下呂市/当時は下呂ではなく湯島と表記)、そして有馬温泉(兵庫県神戸市)。//

人地寫書評下又要比你話鳩評
尖沙咀睇維港真係世界第一
呢個世界唔係石頭就係水架啦 你想睇啲咩請問
日本人包裝同宣傳真係世一
ViuTV黎嘅屌你
可能我真係冇咩見識,金鏻湖咁樣唔值得去?
雖然日本套路係咁,但就係咁先吸引(呃)到人去,因為附近嘅商店、溫泉酒店果堆真係可以出到好多唔同嘅product令到遊客覺得有新鮮感
有山有海已經贏一半
重要咁多又咁密既高樓大廈係岸邊
一定係得香港先有
因為其他地方唔會俾咁規劃
萬座毛
呢啲奇岩嘢其實唔係唔特別
而係香港本身都有唔少

當然氣氛同宣傳都係日本人做得好先有feel啲
上高地覺唔覺靚一回事
吹到好似/西貢流水響咁
應該本身喺香港都唔熟郊外唔知係點先講得出
係日本睇過好多夜景, 最靚我覺得係橫濱sky garden
4個方向d 景都有唔同

純計城市景, 橫濱同東京差唔多, 但橫濱果棟係海邊
紅葉銀杏都一流
大阪城雖然重建但係本身好有歷史意義
你望多次
金鱗湖
長洲?日本都有啦
日本睇城方面係咁
除咗大阪城之外好多都係重建既垃圾
e.g. 富山城又係以前燒撚咗依加只係起返個垃圾2定3層樓高既單棟大樓,又係有Lift 搭,垃圾來

推薦四國松山城
要先由山腳坐纜車上山先到城下,然後再由城下行斜路上去正門
入到去要除鞋,底層係展廳,可以再爬木梯上天守睇景

呢個真係好撚on9..
不過個海洋館一定要去, 順路咪停下
好多人唔睇時間唔睇天氣照去, 去完就話普通一個湖
法官大人
真,果陣係查哂攻略專登訂附近酒店朝早5點起身去睇
你撞正天氣唔好冇計

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞