老餅家廠房焗爐大爆炸 老員工差一秒險死

7 回覆
2 Like 0 Dislike

片段所見,數名製餅師傅正在廠房內焗餅,期間有3人,站在較成年人更高的巨型的焗爐外,之後其中兩名師傅完成工作後,走出鏡頭拍攝範圍,餘下一名老員工一度留守。該名老員工一度趨前查看焗餅進度,及後才慢步轉身離開。

惟當老員工轉身不久,該巨型焗爐突然發生大爆炸,金屬門被炸至變形彈飛,而焗爐亦閃現強光,附近物品受到爆炸力波及,全部嚴重損毀。有員工隨即跑近觀看發生何事,影片就此結束。

https://www.am730.com.hk/本地/網上熱話-疑似著名老餅家廠房焗爐大爆炸-老員工差一秒險死-有片-/345521?utm_source=am730webshare&utm_medium=copy_link
企鵝走得快
唔係你估佢點解做到老員工
呢個係瑞典爐,行媒氣嘅,有可能係氣體爆炸

導致爆炸嘅原因,除咗本身個爐有問題,都可以係安裝不良、操作不當、保養不善、等
應該係保養問題,啲濕鳩老闆唔係壞到用唔到都唔會搵人維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞