其實有番一二百萬嚟鶴崗躺平都爽

51 回覆
4 Like 69 Dislike
物價好平,啲人預都係千令蚊一個月已經可以吃香喝辣
http://b23.tv/hij9TCS

房價唔使多講,係人都知,全國穩守最平,唔會過十萬
http://b23.tv/gaHUupG

我再講講個玩法,當你有$120萬人仔,令上去做定期已經有幾皮嘢一年,一定夠cover當地物價。依家好多人都4-50歲,一定儲落啲錢,實玩得過。

天氣方面,一定好過香港,夏天唔熱,冬天落下雪咁幾靚。空氣又好,佢好多綠化帶森林嗰啲。

閒時旅遊都正,成個大東北你玩,鍾意嘅去俄羅斯都得,嗰度直頭有個口岸去俄羅斯。而且最緊要係,東北啲女又正又大波又白滑,都唔使我講太多,大家都明
你過主啦,大灣區啲嘢咁貴,空氣又唔好,又無嘢玩
當你有$120萬人仔,令上去做定期
第二個月已經被國家"借用" 咗
無人叫你一間銀行放哂入去
就算唔放銀行,一年落番香港拎錢都得,可以慢慢搣

講真,嘅嘅條件,一定大把女俾你屌
做定期參考下河南銀行d錢突然無哂啦
咁咪年年落番去香港㩒錢囉,仲可以每年睇下香港柒成點
幾年前已經吹緊東北D樓好平 之前係講緊個邊無後生仔女 大多數都係退休養老/走唔到出去既
平係平 但係大陸生活習慣唔係個個岩 仲要咁凍
多倫多唔凍呀
同埋依家好多IT人,網紅住,擔心過多幾年無咁平好過
到時物價就高返 唔岩數啦 過到去又搵唔到工 搵到都唔夠你生活 除非你買定幾間屋等升
我唯一嘅擔心就依樣
去到就唔搵工做大爺啦,都幾廿歲人,安保都唔請
廣東省有好多地方都係3000-6000一平方
租的話就幾百到千幾
跌多兩年再平1/3都有機
有咩必要去咁遠
東天取暖洗唔少錢
買美債
收9萬息
一個月8千人仔做大爺
廣東省邊有咁平,我睇過啲排行榜就無
取暖係要錢嘅,18蚊人仔一平一年
咩美債咁勁咁高息,幾多里?
仲有大陸唔係大城市 間唔鐘會停水停電 咁凍既地方停電好慘嫁
加上窮既地方治安一定唔會好 東北佬又粗魯又大隻 仲要人地地頭 真係打交你輸撚硬(佢地解決問題方法就係打交)
我知了,廣東省好農村嗰啲咪平
但鶴崗都叫做城市,而且又就嚟有高針之,我都驚會太多人擁入嚟
真係去返廣東3 4線城市退休好過啦 再唔係廣東去鄉村 一間屋都係講緊幾十萬 4 5層自己起個種 物價係貴D 不過氣候好好多 又近
諗太多,治安係無大城市咁好
但落街食過飯都無事嘅

再者啲人去東南亞移民,其實治安又好好?但生活洗費一定無咁平
幾十萬已經有雙月灣咁嘅
如果同東南亞比咁就算啦 不過想知你有無接觸過東北佬

不過要行樓梯囉
有lift 起碼4000+
早幾日20年美債4.5%..
你有?
我估同韓國人差唔多,都係嗰啲位
廣東廣西都好多地方平啦
你都躺平仲揾萬幾一方把鬼
不過點都係租最抵
你一擺落去就準備99年後先拎得返
如果要切合我30-40歲躺平,仲要得二百個,我估廣東省有點危,可能一個發展咩高鐵又搶貴哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞