辛偉誠稱國家需要穩定和團結 據報侯俊偉將續任財相

31 回覆
1 Like 20 Dislike
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1672517-20221025.htm?spTabChangeable=0

英國執政保守黨新任黨魁辛偉誠,今日覲見國王查理斯三世後,將會正式成為首相。辛偉誠在當選黨魁後表示,國家面臨深刻的經濟挑戰,需要穩定和團結,團結保守黨和國家是他的優先事項。

辛偉誠較早時與保守黨下議院議員閉門會面,面對在野工黨等政黨要求提前大選,有保守黨議員引述辛偉誠表明不會這樣做,但辛偉誠在會面中承認,保守黨面臨生存危機,必須團結起來,否則就是死路一條。

有分析指出,辛偉誠上任時面臨的經濟和政治狀況,較二戰以來任何一任英國領導人都更艱難,他的任務是要令英國經濟恢復穩定。傳媒引述消息人士報道,預計財相侯俊偉將會留任。
共匪首相加共匪財相
英國玩完
God Bless UK
首相同財相都同亞洲好有淵源,應該可以同中國搞好關係
攻台時候
經濟一好就邊個做首相英國人都WFC
連登仔 當年話白登上場 美帝會奶到雪雪聲 點知而家 仲打壓得勁話 侵 連登仔 靠兩張相 鳩up可以無限 幻想
英國人嘅選擇會尊重
唔好睇外國人睇得咁高啦
佢地大部份都係唔理外交
想睇為左經濟可以點奶共法......
終於有個白人男性
唔係好多連登仔睇唔起既女人/黑人/印度人
看守政府 不如提早大選
咁我下次投畀自由民主黨
工黨 (考不考慮)
咪搞笑啦大佬,得佢一個選然後自動當選咋,選乜鳩擇,同牙超一樣
如果保守黨奶共奶出汁,為要踢走保守黨,策略上會投工黨。
看守政府 無人想做
尊佢老母,搵個有顏色嘅咁搞
「政治上」
2大25仔
英美國家嘅政治領袖,如果冇政治意義上嘅勝利,係做唔到成功嘅領袖
最容易做呢一樣野嘅係打贏一場有意義嘅仗

所以真係要奶唔係咁易
佢+jeremy cunt,支那開心死
玩撚猿
之前背刺BJ覺得呢條友好撚反骨下
陰陰濕濕
呢壇野保守黨應該大亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞