做Design做到好頹...真係唔撚明而家D人係咩品味...

11 回覆
4 Like 9 Dislike
認真地做咗個design,被人問我: 你係咪out of ideas? 覺得我無誠意
人地求撚其畫個圓點喺中間 = 好有型
人地求撚其畫條鎖匙喺中間 = 好撚正

我畫咗一個銀色嘅橙 = 做咩啫,你好地地用翻橙色唔得?
人地畫咗個銀色嘅橙 = 好unique 好creative. genius

我用白色 = 好plain
人地用白色 = 好簡約modern

上面講緊唔係咩supereme nike果D大牌子或者咩大師嘅作品
只係以同樣level為前提
總結: 我做咩都係錯,人地個個求撚其整D野出來D on9就爭住奶,準備收皮
擺個design 上嚟等連登仔評下
會咁諗嘢就唔好做design喇,始終頂唔順自殺
遲早
不嬲做設計ON99
咁上心做咩吖
自己掏荷包外判比淘寶啲包月好撚過啦
你幾有心機老細都係會彈鐘架啦
淘寶啲設計啲老細通常都好鍾意架
睇你寫啲嘢,似係你老細唔撚鍾意你個人,多於唔鍾意你啲嘢,師兄要考慮下轉公司
人既問題,明顯唔鐘意你,做乜都覺得un眼
中途轉過行做過一排design相關既工真係以後都唔會再掂design相關嘅工,真係狗也不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞