海外用邊張信用卡好?

178 回覆
4 Like 17 Dislike
其實d錢都係落你袋
我又覺得無分別
知唔知asia mile master card點計法?
利申大鄉里平時旅行都係用cash
果張海外簽, 4蚊1里....
你儲里數先有用~

如果係渣打卡, 出埋張smart, 免外幣手續費, 有0.56% 俾你
點計都係HSBC 抵同實用
有, 你唔想俾, 升級佢個戶口級別就得
姐係存100萬係渣打, 免費~
唔係Premium 理財就免一張卡年費既咩?
睇完大家講完係咪hsbc vs 去日本食野買野最抵
聽落都幾不幸,又唔見行李又被盜用,咁真係ae較適合
十號截係十一號開始計新一個月嘅$5000回$300?
Btw,日本當地簽係3%咁應該係$10000回$300max
其實VS網上買野用paypal計唔計海外?
如果計,上限係咪每年10萬都可以食盡佢賞世界加網上個%?
十一號開始計新一個月$5000 <- 係
去日本碌wakuwaku 以外既aeon卡最少回4%
仲碌wakuwaku 做乜

Ae customer service 屌打咁多間
其他aeon卡上限點計?
可以出返張專去日本喎 thanks
無記錯既話...
碌1蚊有1分,25000分就換$100 credit落卡
有d時候會4倍分,好似依家去日本碌就係,
即係簽6250回100 = 4%

有話上限最多可以倍幾多分既,
次次唔同要睇t&c

如果係銀聯/aeon黑卡就回得再多d

再之前又做過碌4500回150, 都3.3%

login入佢個app就知呢期點玩
係日本碌wakuwaku有冇手續費?
premier 冇1.2% -.-
除左呢期targeted 消費額外3% 之外其實廢卡咁滯
1%
其他信用卡收1.95%
其他 aeon jcb visa master 都係1%
銀聯0% 不過個rate 差d
明白, thx
我都試過一、兩次俾人盜用. 打去銀行講兩句就搞掂
AEON個rate係佢自己訂, 唔係跟信用卡公司?
前題係日本店舖要收 visa 先至得. 聽聞唔普及.
利申: 之前主要係俾現金
Wakuwaku 日本3%
但會係master 又收返1%
即係得2%??
仲要最多得300回贈
巴打知唔知佢哋收咩多
我都係諗住百貨公司/貴餐廳先用
JCB 一定係最 common
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞