黎緊換智能門鎖 其實香港地用唔用得著智能門鈴

28 回覆
1 Like 10 Dislike
睇中lockly 有cam同冇cam差一千蚊左右

但個cam其實係香港地有冇實用性

一來私樓看更 唔會話太多閒雜人
二來住咁耐都唔覺鄰居有白卡
三來門口對住人地門口 成日影住人地出入又好似冇乜意思
四來有cam要再用多4粒AA

加個cam唔貴 純粹想知有冇用 廢事到時冇買到後悔又或者買咗後悔成日要換8粒電

有冇經驗人事分享吓

唔知咩台啱 開多個post
好易無電
有人行過又著一次
除非你個到好多閒雜人經過就有用 冇就哂鳩氣
Lockly係美國牌子 係美國間間獨立屋就係有呢個需要先出
隔離屋有冇靚女想J下佢
香港咁多白卡,有一定比無好
用得上果時咪有用
多少少錢跌都跌咗啦
lockly 有cam 果隻新款內置左wifi link 果舊野
所以加cam function 實際上比上一代貴多幾百蚊
有新買新
你嗰個wi-fi link都幾舊水
加埋隻眼仔都係多1000抵買好多
cam + wifi = 1000 蚊
cam 實際上咪幾百

利申我剛買上一代
有鐵閘個cam 冇用
另外裝左隻ezviz 嘅電子防盜眼
私樓唔加得cam,電子門鈴個d一百幾十就話俾人投訴拆左佢。你門鎖
同埋私樓正常有人上黎樓下食蕉都打定俾你,你預時間開定門就done,門鈴都唔洗有啦
唔加得cam 咩?
Ok 我研究吓我有冇需要用Wi-Fi link先
多人經過門口咪買埋
都係多白卡鄰居先會裝
私人條例,如果你一層兩伙影唔到人地門口/人地會行的位咪得。
普通分層單位,就一定會影到人地,人地一complain,管理處一定你拆。
當然你都可以好仆街唔理,佢地都吹你唔漲,但做到咁,鄰居就一定好憎你姐
智能鎖黎講locky比起其他牌子算貴
想問下值唔值?
諗緊用佢或者samsung
介紹吓先啦 唔好走咁快住
鍾意佢個指紋夠直觀 指紋扭鎖推門一氣呵成
Lockly 有度好,電子野壞左都仲可以當機械鎖用
不如用智能防盜眼
想知道lockly哩款係咪有人經過就會自動錄同save上server?另外平時係咪要長氣連wifi?

因為網站寫藍牙connect防hacker 但個cam又要連wifi即係點?
唔驚習習幫你睇門口?
我裝呢隻
你睇得出佢係cam呀?
用緊Amazon個Ring
不過係加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞