廉署落案起訴1夠懲教助理 涉嫌提供5包朱古力夾心曲奇、6條香腸予在囚人士!

139 回覆
19 Like 94 Dislike
或者得罪其他無得食既犯
比黃C=死
比藍C=冇事
咖啡店會執行理監獄條例?
飯堂點會無CCTV監房除左廁所,全部都有CAM
就好似差佬既傷心柴咁,無敵狀態,好明顯得罪人比人篤灰
I COOK AMAZING COFFEE係咪真係要進軍飲食界
屌你老母餅同腸仔, 大至幾千萬又睇唔到, 細到派米又唔知道
仆你個街腸仔就識做野, 係入面做個班日日見住自己department做埋啲咁既濕鳩野其實會唔會覺得自己份工好撚弱智
我係食老麥同蛋撻西餅喎利申廚房仔
通常出外勤拆開包裝食一啖掉咗去!又係戲都唔做瀬野!
榨汁機
厲害了我的國
5字頭既白板係最撚惡,我之前個到惡到連署長巡視之前會打黎問XXX有無返工,返早班就唔巡呢到,巡第2到先因為之前試過條友係署長巡視個時玩野,係咁問署長級既人一啲難題,搞到個個都驚左佢
重點係佢唔搏紮,佢又無犯錯你炒唔到佢,所以就係無敵狀態等退休食長糧
犯邊可能有證據同有機會投訴到呀,你申隻手去掂個申訴專員份FORM,都比人屌到仆街
大叫:點解佢有善字腸食先?
之後俾人其他人發現
唔駛投訴
又破大案
重點係
去得ICAC受理兼做野,一定要有好實質既證據, E.G CCTV
得人證既話ICAC係睬你都傻
利申係比ICAC告到入冊,見過何俊仁粒LIN
實係la.最近d案多數唔係主動查
係投訴人直接交足料
應該唔係第1次
佢地要對付唔聽佢地駛嘅人唔係執法丫嘛
根本係黑社會嚟
哇交稅比ICAC原來就係咁用
飯堂人人大茶飯,邊個超大茶飯食多條腸、甜品有朱古力就唔岩
份長糧molamola
點解監獄條例會係ICAC 起訴?
有查 不過查個個執行處首長比人icac專員炒鳩左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞