有冇人覺得Gin Lee 紅唔到好可惜?

159 回覆
282 Like 150 Dislike
其實佢原句係 ‘’每次唱歌真誠係好重要‘’
不過去得呢啲event就點都柒
佢自己本身講野又係柒開
歌悶人悶 著衫勁大陸 樣衰 冇話題 點紅呀?
因為跟左eric kwok
無話可唔可惜聽過佢concert & 好多live覺得唱功上係真心勁同穩到癲 真係歌手黎唔係藝人 但係香港走純實力派係有啲難度 你望下香港現今彈起既 有幾多係有實力 而有幾多聽眾係重視歌手既實力 (no offence)
而家呢代唔同90年代或之前喇 twins都彈起果期開始 主流上係睇成個包裝 歌手唔只唱得仲要跳得 身材好 男既大隻 女既要大波腰幼 concert唔係聽歌 係要sell舞台設計 燈光效果 內容要感動令人喊 著重整體感官享受 你唱到曉飛都無用只會比人話一句酒廊歌手

同埋唔記得邊次專訪講自己定位唔係想走主流路線 從佢啲歌都聽到唔係流行野好似仲好實驗性質 乜野都有咁 想搵隻人人識既代表作都難
群埋tvb係抵撚死
佢有種唔貼地既感覺
可能係公司冇安排過佢參加唱歌以外既活動
不過佢上節目同其他人互動都有好大既距離感
大大隻字寫住前輩既感覺 入唔到屋
望下張敬軒就明
本來係佢fan屎
但唔知係咪因為簽咗環球身不由己
反正見佢長期出現tvb又唱紅歌就不了
其實都幾可憎
有浸柒味
戒J圖
係正
不過唔㩒聽
有時啲野市場唔受自然收皮
未必係佢才華問題
有時天時同運氣更重要
無錯
Gin唔係現今香港人普遍中意嗰種風格
只能夠講句唔好彩
前排要玩埋跳唱阿陰功
佢唱歌好 樣都幾好
但真係好悶
完全唔可惜,因為唔紅真係有原因
有實力都要睇班作曲作詞人捧唔捧你,
所以周杰倫真係勁。
仲要係Eric Kwok嘅歌
如果佢出道果幾年,好似依家有咁多新音樂人,啲歌可能差好遠
佢同serrini合唱先哭為敬好聽過欣宜好多倍
紅館都開過 其實好難講佢係唔紅吧?
比樂壇黑社會mirror 阻住哂
有撚辦法
依家阿Mo 訓係張床都紅過佢
啱啱喺youtube聽到佢首很堅強
屌夠膽死喺副歌一開始repeat很堅強4次
屌你不如好似kpop咁整電音洗腦歌喇
啲人少去老麥咪唔識佢囉,我都係去老麥先知有呢個人
k歌係咁嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞