友和網上購物真係好撚伏,千祈咪試

53 回覆
31 Like 6 Dislike
買過洗衣機,雪櫃,好多小型家電,電話
全部未試過有問題喎
真心講經佢買過兩次洗衣機,佢送貨安裝回收我仲覺得安排得幾妥當添
試過佢個網話第二日送貨先落單,點知落完話無貨要一個星期,都算,點知第二日夜晚就無電話無通知送左上黎
其實佢預唔到時間,咁就唔好整個預計送貨時間喺度啦
記得送貨安裝都係搵返供應商, 佢呢啲唔會自己做返掛

似係個價賣得太平, 想水樓主買其他機
我之前都係咁
買風扇一路都冇聲氣話要求退錢
轉頭就即刻打嚟話安排人送貨
唉,自己on9啦
買過幾次好正常WO
應該係,dklm上巿公司,手法完全同以前80年代屋村電器鋪一撚樣😭
友和個客服垃圾級別
直頭on9,我客幾時送,比撚左佢幾次都唔得,問我把撚咩,搞到咁撚煩,有閪生意咩,C9LS
網購買完delay / 冇貨,其實間間都會發生咁濟

因為香港多數庫存系統都做唔到又快又準
(呢方面taobao真係世一,好少錯呢d)

缺貨又唔想等嘅話,可以順利退錢咪算囉,都冇乜可以追究
有無諗過根本無問過供應商, 係咪都話唔得

拖到你無耐性轉其他機
好似就執咁。。
唉 岩岩買左啲電子配件 又話12號出貨
依家要14號 唔知等幾耐先出
藍店黎嫁 忍耐下啦 唔好衰比黃人睇
幾難食都要食
依家就係撚屌友和唔覆幾時退。
之前仲諗住係友和網購switch
每隔一段時間就會有人中伏
上年買過兩把風扇,開最大風會自動斷電,好撚勁
買過電視,送完貨先安排人安裝,客服/whatsapp係冇人應機。最後擺左3,4日先有人上門開箱。
從此唔會再係友和度買大型電器
我呢邊約完師傅 ,確認預約,之後話漏單
仲等緊佢約第二日,友和買野慘過做狗
個電視又要放屋企多一個星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞