[放榜]啟示書院,我想入的大學!

30 回覆
2 Like 44 Dislike
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Pt8pjs-NcJw

dse 唔夠廿分的你
可能覺得有兩條路
一. retake,你覺得今年只係失手,下年捲土重來,已經有基礎,有大半年時間一定掂。但自問你哋的自制力有幾高,你又能否忍受旁人的目光?

二. 讀asshole / HD ,你又有冇信心做最好的一兩成? 大把人日日摺lib溫書,你又可唔可以堅持? 我見過好多人話發奮,但最後hea晒啲時間 (讀大專實在太自由,大多空閒時間)

如果以上兩個選項都唔肯定,你點解唔行一條穩陣有保障之道? 選擇啟示書院,加入酒店旅遊行業 香港其中一大支柱就係旅遊業,有明確的就業前景,做得好甚至可以出國
兩年HD,一年top up,三年就有學位
相反你同學要讀四年大學,讀完都唔知做乜

有政府資歷架構認可,BTEC亦全球認可,銜接上去又得
路唔係得一條,點解要限死自己行一式一樣的路
btw, 要報就快,佢哋好full,收生要求好高,好多時都要運用酌情權收人
收皮啦 騙子學店 讀完都唔知做乜

利申 畢業生
聽都未聽過 肯撚定係垃圾

利申 畢業生

識人讀完起薪兩萬wo

利申 畢業生

利申 畢業生

識人讀完起薪兩萬wo

我都識人中三比人踢出校依加搵緊30k 幾多個先有一個丫
收生要求高
收生要求高

真,面試好多野背,仲可能有second round
收生要求高

真係得淡笑 有人冇full cert都讀到
識人未放榜就話收左
條友仲要數學攞1
識人未放榜就話收左
條友仲要數學攞1

DSE唔代表啲乜
你DSE高分,但面試講唔到野,compass 一樣唔會收
最重要係show到你對酒店旅遊有passion
識人未放榜就話收左
條友仲要數學攞1

傳説中嘅認受性呢
有frd 讀過, 上年已quit, 佢走之前果班由廿幾人一班走淨十隻手指數得晒嘅人數
咁黑sell feel??

冇迫你,講晒事實俾你聽,YOU諗U啦

冇迫你,講晒事實俾你聽,YOU諗U啦

我係過來人 真係有必要話比大家知 讀IVE都冇咁嬲
繼續推呢間柒野 推到人人都識就最好
收到風就快冇位,想報的dse雞盡早去留位
現有電競課程
有興趣投身電競行業的人,可以考慮下
間野垃撚圾,有啲岩畢業的確去做酒店,不過全部轉晒行有啲就去做地勤
利申:逃學三個月都畢到業
你走啦 唔好伏班dse考生
上面班人係真膠定假膠
呢間
呢間

係咪係IVE做?
咪水人啦, I大萬歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞