[HKUST] Finance Soc 2017科大攻略

218 回覆
2 Like 174 Dislike
Hello大家好,我地係UST Fina嘅Exco呀

DSE聽日就放榜啦,各位係唔係好好好緊張呢?不過唔駛驚,我地今晚會陪你渡過呢個咁難捱嘅晚上

今晚想揾我地吹水傾下計,講下學業,甚至想了解下UST都冇問題嫁 尤其是係對科大商學院(JS5300),BBA Finance(JS5312)同埋BSc Quantitative Finance(JS5332)有興趣嘅你,有咩問題嘅就係下面問啦,我地好樂意解答你嘅問題嫁
識唔識銀河姐姐
之後我地會係到陸續介紹科大嘅交通,飲食同趣事等等,今晚就首先講下同放榜有關嘅資料先
想入你個系
首先睇下上年嘅stat先:

更多有關Business School嘅可以上呢個網:http://undergrad.bm.ust.hk/eng/admissions/requirements/hkdse/
而計分可以用呢個網:https://join.ust.hk/jupas-score
含撚啦 fina淫soc
經JUPAS入科大商學院可以分做School basedProgram based兩種,計分方法可以參考呢幅圖:

JS5300 B&M入左UST之後,可以係讀完各個business core intro course year1 spring同year2 fall進行選科揀major
而如果直入各個Program都唔係唔得轉嘅,入左來如果覺得唔岩自己,係可以轉系嫁
識唔識銀河姐姐

我都想識銀河姐姐呀
同學仔們小心啲唔好比錯資料人呀
算啦屌
識唔識銀河姐姐

咪撚maj fina
走啦科大5P仔
開宗明義
以前上高登近乎見唔到有soc咁明目張膽開post,因為一定俾人屌到仆街
你估連登就冇人屌呀?
勇氣可嘉
咁撚蠢上莊 食撚左屎?
Sor新會然
柒左就走啦
法國婆好波
聽講Fina p 同 msa p對狗男女...
想知再講
想知再講

想知
想知再講

想知
想知再講

想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞