[高達扭蛋/盒蛋討論區 14] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問各位 邊間買mse底座係邊到買?行過街唔太見有
通常啲人都是去
好多款式可以選擇
thx 師兄
>通販少4款面 不了

>GQ = Gashapon Quest
https://gashapon.jp/gashaponquest/
K澤新作
我尋日都砌完 關節好痴線 勁過水槍女
唔知佢用咩神奇技術做到原生手腳可動部唔駛砌
條腰有可動關節可以屈

不過始終第一彈 唔少地方需要改進
例如手渣武器無保持力, 好易甩
男主上腕裝甲係夾上去 一郁就甩
男主條底腰勁硬, 好難裝隻腳上去球型關節位, 裝到都好易甩
女主套夾同條裙就咁套上去無咁大問題

有興趣建議炒起之前早D收
日本炒到顛
未砌完 呢排又要OT 遲下又去旅行 要多1-2個月

【23,000フォロワー突破】皆様待望の…!GNアームズ商品化決定!今回はTYPE‐Eを展開します。大型なので安くはありませんが、遊びの幅はとても広い楽しい商品になっております。これでアルヴァトーレとの決戦もできるし、ラッセごっこもできますね!#モビルスーツアンサンブル

一個字:貴
仆街
今舖真係破產
威達
裸跑威達
空戰威達
翔翼威達
炮戰威達
核彈威達
面具佬威達
剩係威達圍爐都夠出一彈MSE
札多小隊呢

大家點睇
MA電鍍金
本體屎金?
應該都係
大貨keep到呢個水準的話就正
仲等緊seed 5子 同突擊其他裝 擺pose

威達係咪通販
可唔可以直接出核彈裝
少離題
依家GQ喺日本搶奪戰,有人建議K澤一set咁賣。K澤正式拒絕咗,話好多時set會"出奇地賣唔出",扭蛋既抽獎體驗有魔性魅力
下面Comment屌哂鬼,一係齋抽到劍盾,一係冇貨。明明mse賣緊盒裝,gq為咗谷銷量唔賣set
https://twitter.com/gasha_komagata/status/1605133041349066752
對人偶類抗性高 唔太感受到套嘢嘅魅力
造型、創意還好
但食相難睇到

之前魂限版一樣貴到飛天
又係扭到斷市
通販緊係繼續撳住班友黎砌
如果出FF、DQ依類大IP咪暴動都似
雖然K澤孤寒到死
永遠唔比版權費要玩原創
放心
一定keep唔到
水口、痴塵、電渡唔均勻呢d一定買一送一
所以好怕買bandai的電鍍模型,qc好易出事
希望係通販啦
撇除單眼系
以量產卒機嚟講佢都型仔
K澤:核彈頭裝備連埋殖民衛星放落魂限extension set,盛惠200蚊
唔好講模型
玩過隻魂限SDX
有渡金色嘅
都有電渡唔均勻
何況係扭強級數
隻EX06AB 仲未派貨…唔知聖誕有冇得玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞