港島箍牙邊度好

52 回覆
0 Like 1 Dislike
啲牙有少少哨吓 有啲嘴突
想搵個傳統箍牙搞搞
大概50000budget

啲fd推介嗰啲都勁遠
搵過謝智基不過勁full 要等幾個月
白日齒科好唔好
仲有有冇其他推薦
未發育就搵orthodontist
菲臘牙科醫院
LIHKG箍牙集中討論區 49
https://lih.kg/3141987
小弟就嚟U grad
追曬43-49都搵唔到
玩法唔同。未發育orthodontist可以做多好多野。
牙可以任箍, 嘴突箍牙改變唔到太多。顎骨嘅問題, 最遲12,3碎要處理。

到你下一代遇上同樣問題, 記得早D處理。
菲臘上年加左價(佢將cool牙個部門分左去先進人)
同埋疫情影響加埋牙醫流失
某D Gase就算收左你都可能等好耐
我疫情初期收左我, X光牙模咩都搞晒等到而家都未幫我cool
正顎可以改善到
同埋個個case都唔同, 真係照左X光先知
有D人係牙床個位開始突但顎仲係正常範位
同埋有時醫生話改善唔到有可能係佢戴頭盔
實際上好多人剝牙已會改變面型
亦有D人cool完改善左但係三五七年之後還原返
當然, 我都係鳩up下, 仔女都幫襯過,亦同過普通科牙醫吹過水, 人人唔同case做嘅野好唔同。
有D牙醫乜柒都話得;
有D係完美主義者, 要求仲高過我。

cool完retainer要戴過世, d人懶唔戴過幾年咪打回原形; 要再cool多次case都見過。
仲有冇大佬有其他推薦
我依家去緊上環個頭嘅招醫生,隱式美,總算係剝牙1000+箍牙50000(未計骨釘)+5000固定器,我自己覺得超貴。

但佢嘅態度係好好嘅,會好清楚同你講哂每一個步驟係做緊乜,幫我剝牙嗰陣時都清理得好乾淨,又會係咁問你仲有咩想知
係咪招政亞牙醫
係,但呢個價錢再多5000到就上去專科(大約$60000)。
建議去專科睇一次先,大約$3000檢查連埋印模,始終多一個醫生就多一個選擇,同埋牙就跟自己一世,可以就慢慢㨂。

我個時都係諗住剝牙,但唔知到最後搞搞下就印埋模,用咗大約$1300
$1300只係印模同X光影相嗰啲,剝牙未計入去
多謝ching
你一定要港島區?
你要做手術?
遠少少都ok㗎
點樣可以pm你?
兩樣都要
tg:
@jrmc72001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞