買唔買Zelda黎玩好?

219 回覆
309 Like 9 Dislike
係 我錶起曬
但再整過就唔係原本嗰把啦嘛
呀陽啲片幾好睇
有switch 冇玩過...
冇劇情...一條友on99去解神廟,...無聊到爆,打又唔夠爽,...次次嘗試去玩 唔夠半日又收返埋 吹大左
我又唔覺得botw 叫唔知做咩,
Botw ,rdr2 啲引導做得好好,又有故事線 又有主副線

Minecraft 個啲就真係叫唔知做咩
同d npc傾下計已經知道要做咩
話唔知做咩個d應該係完全無心機玩隻game
未投入到已經放棄
係根本冇玩過隻game
個目標一開始就話你知
又唔係.好似佢無quest 指引.
明顯指示叫你去邊.
有陣時太free, 反而唔知做咩野.

真係行晒成個地圖咁滯.入埋迷失樹林
論地型設計,真係好細緻.世界級.
基本就算同樣荒山野嶺,明顯分野.

唔理故事,打迷宮,行山觀光幾正.
你打得贏boss就得,理得你裸裝拎樹枝打,最自由嘅玩法
主線有哂指引,初始台地>入村搵啊婆>四神獸/研究所>城堡
主要目標全部mark哂係地圖,係搵神廟探索個啲先free
我真係唔知去邊.
同埋目錄邊度有主線note, 同主線地方指引.

自己mark禁記, 同D迷宮,城市位置就有.
睇攻略扮女仔入埋女兒國.

隻game絕對唔係名大於實.
因為剩係行晒地圖都要40小時.D地型山景唔覺得千篇一律.
40小時係中間要升級加體力,去過山同上塔,升裝備打怪.
仲要有防雷裝備.唔係給雷打死
下集希望可以加埋游水.(無玩好耐,好似今集唔可以游水)

set做目標之後開地圖咪見到
所以先話
話冇目標
冇指引個啲,根本係冇玩過
玩左5日倒 而家玩到12張相 有啲忍唔住要睇攻略 so far 都幾enjoy 緊隻驚 周圍explore下 儲下裝 整下野食補elixir 感覺隻驚實在太多玩法 可以玩勁耐
可以游水 但計氣
聖劍要裸體打
有ps5, 3070 pc + xbox pass, 最近買左switch 同zelda, 想了解下點解咁高分, 開頭覺得畫面好差但玩左一陣覺得好正, 似elden ring
如果冇玩過botw 係咪應該要玩左Botw 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞