只計情歌,容祖兒VS梁靜茹邊個勁啲?

28 回覆
34 Like 178 Dislike
2個都係天后級(一個代表香港,一個代表台灣),都係以情歌出名,代表作眾多,年紀差唔多,同一年出道,都識廣東話

容祖兒
梁靜茹
情歌天后
又呃正皮
豬餿天后
梁靜茹啦
聽梁既尾音處理CD又好Live又好...就知容完全唔係果皮
容祖兒唱功穩陣啲
梁靜茹令人投入啲

你個topic講情歌 好自然諗起梁靜茹首情歌
佢帶出嚟嗰種心痛feel係容祖兒23年都冇試過嘍到出嚟
情歌一定係梁靜茹
唱功就容啦佢carry到多啲類型嘅歌
呃負皮,有啲歌手唱啲歌聽完根本無感覺,有啲歌手聽完繞樑三日!有啲歌手靠大公司吹噓廣告公關等先做出名氣!
有啲歌手淨係靠唱幾首歌已經要你想去知道佢個名!
難怪去啲鐘意尻叫尻嗌嘅國家特別受歡迎
香港有咩好留戀? 我就至憎香港~

徹底擁抱全球化同西方化好過~🇬🇧🌎 香港嘢?🇭🇰 無興趣~

你地香港多嘢睇, 不代表我一定要睇, 外面世界更加多好嘢睇🇯🇵🇰🇷🇺🇲🇪🇺, 水準重係世界頂尖🌎

世界咁大, 我既興趣同生活態度, 做乜一定同香港有關? 人生時間有限, 咁既然時間咁有限既, 點解唔投放係世界一流水平既事物上?

你地又點解要俾「香港人身份與前居住地」限制左自己既行為呢?
剛好路過, 想同「你地班香港人」講:「呢個世界好大架, 目光唔好局限係香港好冇~」🌎🇰🇷🇯🇵🇺🇲🇬🇧🇪🇺

利申: 係2018年因厭倦香港人而移民英國
如果唔係樂壇無晒人,容祖兒真係做和音咋,唔係話佢差,係以前啲人唱歌係好癲,求其比個林憶蓮,容祖兒都要行埋一二面,仲有彭羚個啲
多謝支持
害祖先vs染靚菇
一定係梁剩餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞