[十月新番] 前進吧!登山少女 Next Summit

229 回覆
20 Like 0 Dislike
裝備齊嘅話都算係唔太難既,不過動畫都有講,有d位要手腳並用,最好帶埋勞工手套。山上山下溫差大,記住帶多幾件外套同羽絨。
至於你話休息,強烈建議book山屋。果時爬到好攰,好在有book山屋,又嘢食又訓咗陣。想像唔到冇book嘅話會點。book邊間山屋就自己考慮想早d休息,早d起身出發。定行高d先休息,但係可以遲d起身。
登山日子最好留意山上面神社開門時間,我果時上到去人哋未開,就冇咁正了。
登山前可以係5合目食埋嘢,休息一陣先。俾時間適應下高海拔先開始行。
買咗金鋼杖嘅話可以攞保鮮紙包起佢寄倉,佢會當特大行李。

我將諗到嘅野寫晒出黎,希望幫到你啦。俾張靚相你睇,希望你到時都成功啦
多謝巴打贈言。我行完話聲你知

呢集前半後半都睇得好舒服
可能唔慣咁重百合,要適應下
未睇123季,可以直接睇第四?
可以睇左第四季第一集睇下啱唔啱心水
其實123季好快睇完
第一季每集幾分鐘,二三季15分鐘,好似係
啱先聽完啲歌
原來之前睇過
好好聽
今日致敬 Slow Loop
呢面淨係去海邊,星期六晚先有江之島睇
第5集係あおい搵行山意義,今集係ひなた嘅光頭my pace
呢兩集都係獨唱ED
啱啱睇返啲ED,第4集係ここな同ほのか影相
而家愈睇愈覺得百合唔係重點,OP放咗10秒喺第一人稱視角,最近的集數都愈嚟愈多人物出現,同事、前輩、朋友、家族
之前有時都覺有啲單調,但今季劇情真係豐富咗好多,每集完咗仲有ED昇華,良心之作嚟
雖然都仲未好識睇,但今集啲作畫好似幾唔錯,ひなた阿媽,同埋呢幕印象都好深刻
今季AB part互相呼應既地方都幾多,好似第6話開解光先輩,B part就表現佢體貼之處
唔少情節承接上一季,同同學登高尾山就唔再講
ここな同ほのか未睇前以為會兀突,聯繫S3 5話就即刻感覺合適
睇到製作組編排上花唔少心思
特登用今集成集講重新出發
大個囡了
咁就12集,唔知點講好
總之就睇得好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞