大爆裝修收樓問題

17 回覆
0 Like 1 Dislike
間屋全爆搞左成4個月終於下星期師傅話約我交樓
但一路都有上去睇下跟進,有d問題 師傅話係正常 想問係咪唔洗搞/執唔到

1. 廁所磚枕頭位 d轉角掃口位唔齊唔係一條線 係出曬界咁 望落勁似2手單位咁
2. 間電磁爐裝完上去係歪左 左寬右窄 差成1cm 師傅話個電磁爐唔係痴死 推一推就搞掂 但正常唔係界岩曬位?
3. 冇全換窗, 個框有d位甩漆 有冇得叫佢幫手點番?
1,手工磨轉角位,真係睇差幾遠離唔離譜
2:,預你煤氣公司上嚟維修非貼死固定放得落可以輕微移動
3合約有包就要做,無包嘅話你咁撚寸就唔撚做
Ching 唔洗咁火爆既
Ching 唔洗咁火爆既
Um 一patpat 咁

我對住d師傅都好聲好氣 同有封利事 見親都請飲野
不過一定緊張間屋既野囉

咁我同佢傾傾先
見你冇料又鵪鶉咁咪騎住你囉

知你條友都唔夠膽架啦,大你兩句就冇聲出啦
你真係要搵驗樓師驗架。
你講果啲都是門面手工嘢(即係整得靚唔靚既問題)

實際嘢要驗樓師夠經驗先講到比你知(例如空鼓、去水位嗰啲)
咁佢地都客客氣氣既 不過真係唔識裝修呢行既野
特別是你全爆,不是化妝
咁真係要睇下 有冇話一次幾錢倒?
以我所知睇你屋企幾大,新樓盤就用尺價計(二手樓我唔知會唔會唔同計法)。我見一般新樓一千呎以下最多最多都是幾千蚊左右
暗角位一撻撻掃口粉其實係未清潔
好既 咁我睇下
Thanks Ching
圖都冇,講經?
驗樓師10個9個都呃飯食 自稱驗樓師 但沒有任何專業資格 ~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞