匡城已爆

99 回覆
86 Like 11 Dislike
將軍澳日出康城LP6樓價短短5日兩度跌穿「6球」關,繼上周日有單位跌至588萬元沽出,創屋苑二手新低價後,最新再錄更低價成交。美聯物業首席助理聯席董事許志琼指,LP6的5座中高層G室,實用面積306平方呎,1房,原開價630萬元,剛大幅減至以538萬元售出,呎價17,582元。原業主2018年以568.6萬元一手買入,帳面蝕30.6萬元或5.4%,連同使費料虧損約54萬元。

許志琼指,港股下跌,加上加息已成定局,近日大量蝕讓新聞出現,市場瀰漫悲觀情緒,業主憂心樓價每況愈下,權衡輕重後,見有上車客積極還價,決定壯士斷臂,選擇蝕讓沽出單位。

事實上,LP6樓價上周日才跌穿600萬元,上址樓上一個G室,上周日以588萬元成交,原業主持貨近4年帳面僅賺33.5萬元或6%。

半新樓LP6 五日兩度失守600萬 再創二手新低 代理:業主壯士斷臂 蝕逾「半球」
https://ps.hket.com/article/3365181?r=cpstni

====================
直擊新盤、筍盤、靚裝單位,立即下載《香港經濟日報》App,撳入TV地產台免費收睇
https://dynamic.hket.com/article/Pzzc

越跌越低
唔怕 有肛衰
康城爆係正常
等變做下一個浪翠園
大把放盤
Gogogo gogogo gogogo gogogo
抽返黎都要蝕
風水輪流轉,踩人哋新區轉頭回力鏢跌得仲多過新區
啲人話太古城係垃圾

天水圍喺天堂真係九唔撚搭八

唔講以為太古城就嚟冧
個別業主心態弱

唔計
北水都就斷氣
加上永續清零
同埋愛國者治港
諗唔到原因唔爆升
自住驚閪
賣咗唔驚
準備穿五球?
一手都蝕

真係爆

15期 半條鐵頂唔頂到
睇中原LP6 一房放盤有70幾個 排住隊,唔劈價點走
之前日日攞啲新期數嘅一房單位嚟吹”康城兩萬蚊呎”嚟混洧視聽
一手先貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞