[熱烈期待10月1!!] 車路士球迷討論區

1001 回覆
0 Like 20 Dislike
舊飯成億呀咁易開咩
買波爾多 借青訓加賣d蟹貨俾佢上返法甲好過啦
出足錢咪得囉
唔買出名球會點襯得起todd 哥個朵
買間垃圾球會即係叫d 潛力年青球員晒時間踢垃圾波

買里昂 士砵亭呢d 咪差唔多
我地d 垃圾唔夠班就送走 都夠佢地用
係個到踢得好既年青球員就上黎

即係好似而家rb 同薩爾斯堡咁
或者好似皇同車咁
岩岩好差一級咪梯隊咁囉
如果差3班波就算踢得好都未必即插即用到

佢除左第2梯隊應該會再買第3,4梯隊咁慢慢上
等今季西咸降班應該買到
佢完全overrated
飯係杜+球會target(好似係)
而定全部雞曬
真係未必開飯
因為我覺得除左養年青球員之外
todd 會唔會有野心想係唔同級別聯賽都橫掃晒
整晒第1,2,3,4梯隊
可能係英超,法甲,葡超,比超咁再加隊南美班霸

比超踢得好去葡超咁一級一級上
同時隊波係自己聯賽爭冠
咁樣形成一個brand/產業鏈
球員又睇到前景同爭冠軍
而唔係踢垃圾中下遊suffer ball

好似含咁去意甲踢親都係升班馬/降班膽
場場比人㩒住砌
練條鐡咩
想成長其實最好係次一級聯賽爭冠隊
成班都有鬥心爭冠同埋戰術體系一脈相成
踢控傳迫搶
咁樣先算係梯隊
唔差
但換個國籍至少跌一半價
你講嘢都幾難聽
本身里昂青訓質素喺歐洲都好有名氣
講到要食你哋啲垃圾先夠做咁
唔知係你睇到車狗青訓咁高定睇低人

睇返里昂喺當地嘅球會規模同歷史背景
你買波爾多就差唔多
我講既垃圾係美隊,椰呢D清唔走冇人要既
同埋里昂青訓質素好咪岩用囉
todd 想買santos 都係知佢青訓好
青訓唔一定要係車青訓
只係車需要梯隊去輸血
同埋D 清唔走既人要搵到人接手
同埋而家又唔係搞衰佢地間球會
如果todd 哥係有財力收購到
應該都係以聯賽冠軍為目標大搞
資源一定比而家個班主多
而家法甲球會除左PSG 都冇心搞
里爾威左1年就比人拆骨
todd搞就算幫車輸血都會入返D好野
同埋有資格夠班係車踢爭位既得幾多個
起碼一定穩定過而家成日比人拆骨
你自己過多兩年唔收水先再講啦,真係以為每個夏天都駛270m 咩
駛左一季大錢就目中無人到
你啲次貨就算free 佢地都唔會要,佢地比唔起份糧,同如果你要收返少少轉會費更加無可能比到
同埋踢得幾好,衛星球隊都唔可以參加同一個歐洲聯賽,無歐冠筆錢咁呢啲球會爭條撚咩
好多字
頭痛
rb 同薩爾斯堡
有辦法用唔同公司控股/其他方法架啦
同埋而家玩法係養年青球員
可能一開始開支大
但到後期就可以賣唔岩用既人出去做收入
多謝傻閪todd又提供笑料
@柔狗醒了?
波突蛇助教

教練團分工

阿鬼,你講返中文啦🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞