覺唔覺得amd 遲早執?

87 回覆
6 Like 139 Dislike
市佔Nv 8成 amd 2成

即係話呢度十個大叫AMD yes 嘅人裏面至少有八個係買nv 既仆街
如果真係會執 amd 做咩要收購xilinx ?
今amd係server soc起家 係hedt同server platform上面出左比intel嘅xe系列同xeon更加平但係性能更加勁嘅threadripper同epyc

但係呢幾年intel都出唔到咩嘢可以直接同呢兩樣嘢爭嘅product 單單係呢個area amd數錢已經數到手軟都得
講左死全家
唔講死全家
FPGA amd(xlnx)55開有突
蘋果淨是用A卡連登仔又唔計
原本係有n卡 graphics license都係nvidia
唔記得咩事 好似係gpu tech license 轉比amd nvidia告apple 令apple nvidia反面
跟住就只得AMD
再買佢卡就做多次傻仔
同埋會唔會係都因為Nvidia 對Linux support 太差
Apple 野都係Linux 底

Linus 屌鳩Nvidia 都係因為Nvidia 好撚屎忽之嘛
https://youtu.be/i2lhwb_OckQ
下 冇人用AMD Intel點會進步?
Intel唔進步我邊有新嘢用?

點都推AMD
另有Steam 的 steam deck
係GeForce 9400用cheap solder係咁死NV唔肯整之後兩間炒大鑊,就咁Apple永久blacklist NV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞