珀麗灣好唔好住

26 回覆
2 Like 10 Dislike
唔知珀麗灣好住和不好住嘅地方?麻煩各位姊妹比比意見
講灣只服荃灣
人在 家在!
幾好住,唔洗返工嘅話。

翻新下,都唔錯。

得閒可以去行下山,去海灘
除非返荃灣、中環、葵芳
唔係就算啦
同埋青衣
得一間超市,買條底褲都難
中產, 海景,生活便利,優哉游哉,有沙灘,吃喝玩樂一應俱全
鐘意佢夠辟 我同我3個SP都係用佢做炮房
加少少貝沙灣啦
之前住過
夜晚真係嘈少少都俾人投訴
講緊係同班friend一齊睇波吹下水咁
唔使返工邊度都好住
上年有個阿婆跳樓自殺,成個珀麗灣都聽到
咁多post吹奏馬灣
你幾耐冇入去?

馬灣有兩間超級市場
食肆有超過三十間
中日韓德美地中海同茶餐廳都有

買生活用品的舖頭有超過三十間
百佳萬寧759 hktvmall 日本城全部都有

住來講環境一流會所一流,鍾意運動嘅人、老人家、小朋友同竉物會非常開心

主要缺點:
冇麥當勞要坐10 分鐘巴士去青衣城先可以支持mirror
冇得揸車冇得叫uber ,就算係有錢人都只可以出入坐的士
交通去九龍新界嘅東面唔方便,只適合生活圈子係港島同油尖旺葵芳青衣荃灣一帶嘅人

即係生活質素 vs 交通方便

要方便要樓下係地鐵站大商場嘅唔好諗
冇鐵路係附近都好難sell,唉,咁L多座二手供應,買上手都好難出貨
住愉景灣好過
自己做下功課Google珀麗灣馬灣噪音啦飛機航線必經

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150407/bkn-20150407173056406-0407_00822_001.html

https://www.thenewslens.com/article/21645

珀麗灣當區荃灣區議員蔡成火稱,每月都接到10至20宗飛機噪音投訴,指飛機晚上的噪音令居民難以入睡,雖然區議會多次與民航處商討解決方法,但每次都沒結果,例如提出飛機改向西面飛,更換最新型號的飛機等。現時大部分居民對飛機噪音已變得麻木,亦已習慣與噪音相伴。
其實住真係冇乜問題,難出貨可能因為多內園盤,搵啲好既景觀既其實都可以
青衣去上水好快,大埔沙田差啲
師兄衰咩?
想問愉景灣有咩好,咁鐘意用呢二度比?

利伸:住過二年馬灣
馬灣出市區無乜問題

愉景灣除左搭船中環,乜都唔使諗,西過大西北
加多少少搬嚟同我住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞