win10 netsh winsock reset後上唔到網 求救

31 回覆
0 Like 4 Dislike
今朝上唔到網上網搵解決方法叫我去windows powershell 入command netsh winsock reset 同netsh int ip reset 之後重新開機就變咗咁 求救
網絡狀態變咗一條線
係咪魔斯密碼黎架?
https://ibb.co/n6tY1NB 唔知點解up唔到圖
Help
係cmd打ipconfig睇下
入裝置管理員>network果part 所有network card全del
之後再scan多次新裝置

之後禁windows掣>打troubleshoot>禁找出並修復網路問題

用administrator開cmd, 打SFC /SCANNOW

禁windows掣, 打service.msc>搵Network List Service>
啟動類型揀手動

做齊以上動作重開機一次睇睇
唔得就重裝windows
樓主你唔係放過神級熊大呢啲撚人呀嘛
唔洗咁認真
繼續追擊神級熊大
入到network嗰個變咗咁https://ibb.co/n6tY1NB 乜都無一條橫線

Sfc/ scannow run唔到 資源保護無法啟動修復功能

Service.msc 搵唔到 重新開過好多次機啦
預設閘道 無撚咗之前係我network個ip
cmd要用管理員身份開

同埋係services.msc, sorry
static ip打返囉
Cmd 係用管理員開呀 但佢都係出無法啟動修復

Services.msc network listing 轉咗手動 重新開機緊
響邊度打
重裝啦
M$自己都話 netsh winsock reset會影響網絡設定會好大
唔少網都講咗有副作用
重裝
順手試玩windows 11 22h2
仆街我呢部係lenovo d 文書機嚟 係咪響設定度 揀復原 重設此電腦就得 d野係咪會無曬
用 linux
網都上唔到 點上win11
同埋我reset會唔會無埋個office license 因為係跟機送嫁
同样,要重置TCP / IP,请在cmd中使用命令 netsh int tcp reset。
用usb手指升囉
有無試過佢個 "疑難排解"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞