勿屌 有冇人用CMHK 分享下用後感

209 回覆
7 Like 167 Dislike
Cmhk 睇twitch 有lag問題
但youtube 又冇事
我月費$78 / 50GB / 5G
cmhk 4.5g係極度垃圾 火車地鐵都load唔到
買埋一部份?
由peoples 用到而家, 地鐵有D死位一定上唔到網
深水埗站
南昌至紅磡站
若果係對佢有利既佢直情可以全世界連埋英意泰呢D連租網既都計,
不利既就可以割到大陸佔領區某個5線村落既分支發射頭要負全世界既責任
iphone 劏機?
無錯,咁玩應該最平
你係帶number 先咁快有機?
唔好過尼jam線啦

利申:用緊smt 5G
帶number隨時有機
你係CMHK 真實用家,覺得佢5G 點。
如果劏機都計
我用緊爛衫5G $6x/133GB
5G正常啦,無咩特別
平常過海地鐵香港九龍去邊都收到
無印象邊個位特別收唔到

但你現在得一格咋喎。
個 report 唔係計埋大陸, 但有冇造馬就唔敢講
從來無睇幾多格,係屋企用緊wifi
4格同1格無咩分別,又唔係用唔到

可以造5格比你

間間一鳩樣
香港全部台都係垃撚圾
所以揀最平嗰間就ok
我都有諗過,但怕後悔啫。
咁揀最貴又係好撚慢又load空氣
邊個情況會令你後悔啲?
咁又真係駁唔到你。
真係間間差唔多㗎咋
最緊要過到自己心理關口
有啲人真係接受唔到自己用中國移動
間間都有辣有唔辣, 以下係用 5G plan 綜合行 5G / 4.5G 嘅情況

HKT - 頻譜多, 但客多, 擴容唔多掂, 所以成日有人話 load 空氣, 覆蓋最好
CMHK - 頻譜最多, 客都多, 擴容做得唔錯, 佢個 5G 真係快, 但室內覆蓋係差過 HKT
3HK - 頻譜最少, 5G 主頻 N78 最少係佢, 連 N79 同 mmWave 都冇牌, 最大問題係用全速 plan 都成日限人速, 呢樣出晒名比人屌爆
SMC - 頻譜尾二少, 有啲地方仲行緊 N1 慢 5G, that's why 好多人話佢 5G 慢過 4.5G, 你覺得佢順係因為佢最少客, 但呢個所謂優勢並唔係好明顯, 但價錢就貴好多
無人叫你用5G,SmarTone個4G咪幾好,真係快而穩⋯⋯
不過最近都廢咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞