京。阪。神討論區

1001 回覆
17 Like 14 Dislike
搭單問一問有冇鉄板焼推介?
搭車要2個幾鐘 照計就ok
驚delay就第二晚先一泊二食

btw啱先醒起最主要係…天氣 白濱景點都係戶外,揀好天先去
大阪有無咩迴轉壽司推介
倒數七天
樓主是咪要開live
Tabelog 搵水產店 一係就蟹道樂
元祿壽司細細個就食佢
嵐山即日得啦 入面有間叫鯛匠 可以一戰
仲有間食鰻魚飯都好出名 兩間最好book定
神戶牛無乜特別 去有馬浸温泉好過
好多年前食過
我食lunch 搵朋友用電話訂位
我覺得食物好食,性價比較高。

我都食過mouriya ,相比之後mouriya 整體再高少少,但價錢貴多好多。
阪神有無咩景點你地覺得啱老人家?去過海遊館
但我見tabelog mouriya 低分啲 好難簡
今年唔係十月尾?
神戶除咗細之外好唔啱老人家
大阪都係大阪城、遊船之類
我會咁評:
ishida 食物8.5分 , 環境 8分 ,服務8分, 價錢9分
mouriya 食物9分, 環境 9分, 服務9分 , 價錢6分

tabelog mouriya低分D都合理,
同埋好似話mouriya 唔同分店水準有少少分別。

BTW, random 揀一間話食神戶牛 (4000/5000 YEN 一客) 就盡量唔好試。從來未食過試下會覺得OK ,但食過上面兩間就知道性價比勁低。
我應該會簡ishida/ mouriya其中一間環境我都覺mouriya 正啲 巴打食邊間分店?
9點京都站出發 馬堀 嵯峨野火車 天龍寺 竹林 渡月橋 中間一個lunch夠唔夠玩到5點?
MOURIYA 祇園
因為個次住京都
我都可能食哩間
近我間酒店
巴打食lunch set?
紅葉預想愈來愈遲 本身我係11月中京阪... 依家應該睇唔到
有無人知神戶動物王國通常玩幾耐?
佢星期四唔開 打算星期五上機前玩3個鐘夠唔夠玩
Lunch ,我頭先都望左望上網有晒Menu 。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞