求 IELTS 英文課程( 持續進修基金)

14 回覆
2 Like 7 Dislike
求 香港IELTS 英文課程( 持續進修基金),想增進下自己英文水平,想考到6 分

澳洲最低要求,我skill assessment 都做完,差英文考試。

博一博only , 如果唔得就英國算
留名
Claim 唔到持續進修基金都可以 諗諗。
網上search有幾間,我就讀過遵理
個人感覺 佢只係多練習咁,完全補習feel,考試oriented

我最後考到8分。
你提起我,佢仲差我scholarship
我讀過呢間, 一對一, 同鬼佬面談
https://edc.edu.hk/cef-english/

正正常常肯努力*6應該冇問題
只得speaking ? 有無writing reading 操?
唔好揀黑店wall str**t
四大都有
呢間真係好廢
巴打預備左幾耐 電腦考定點
上佢90個鐘堂 大概上左半年
讀完一個月之後有個遵理mock (改卷改勁耐, 講起 D作文功課都改得好耐)

我就再之後兩個月就考正式,電腦 (正常都會考電腦吧,出分返。考reading, listening 方便
執oral,佢有一個月兩次的單對單練習

但疫情期間 我冇左
咁都好似ok wor
試下報先thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞