阿澤出大絕,投降俄兵有機會落戶烏克蘭,唔駛番去見普京

132 回覆
367 Like 5 Dislike
Zelensky said Ukraine will ensure "the secrecy of the circumstances of the surrender" and provide the possibility not to return to Russia for those Russian soldiers who surrender in Ukraine.
https://twitter.com/kyivindependent/status/1573779725545340930?s=46&t=by_wOVYCUfW6AcPbJLss5A

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/xn4h0j/zelensky_said_ukraine_will_ensure_the_secrecy_of/
點會唔怕自己有事呀
台灣唔好學呀,怕你陸沉
俄軍鬼知你投左降咩,唔見人咪當你失蹤/戰死
咁就仆梗街、一定大軍壓境
唔怕間諜?
佢都冇話一定要...有機會之嘛
難分真與假
今次俄羅斯輸左你覺得克里姆林宮仲intact?
低調處理
俄羅斯都係當你失蹤搵唔番條屍姐
又會咁啱隻卧底喺投降部做
又會咁岩隻臥底蠢到冒着俾人打靶嘅風險交返幾隻卒仔嘅名單返去?
在支台藉人
暫時好似無見到普丁會玩連坐?

其實就算普丁奸狗, 自創嗰種公投玩法, 但至少佢都叫有個程序, 某個角度都叫尊重程序正義.

唔似某國D領導人, 自己寫出來既憲法都完全無視, 仲搞人屋企人..
烏克蘭都有俄語區,佢地留低定居要習慣唔難,不過要預咁就一世,普京未走俄政府未大變前都唔好諗回鄉。
應該準備招降赫爾松果兩萬精銳
當移民姐
叫晒老婆仔女去外國等自己投降申請入籍烏克蘭
禁出境令係符合兵役條件嘅人咋嘛
老婆仔女出入自如
娶過個新老婆啦😂
抵讚
如果幾十萬人投降,普京未嚟得切搞佢哋家人,自己已經玩完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞