AirPod Pro2 到貨討論區 (2)

423 回覆
0 Like 4 Dislike
spinfit 耳膠係唔係無用
今日bts 拎貨有冇人想買
真咩 我就係屋企風扇 我同xm4聽唔到 但ap2仲聽到小小聲
我都係兩隻都有,XM4個隔音係好啲
不過AirPod 2上耳真係舒服好多,同睇電影幾正。
https://www.macrumors.com/2022/09/22/apple-explains-airpods-pro-ear-tips-compatibility/

Apple話有分別
但其實都用到同無明顯分別
我有放Azla Xelastec落去用
通話同舒服係pro2贏
我自己都係因為依個原因pro2做咗主要耳機
同埋apple 產品太方便
ANC係勁左 巴士靜到
但多左好多問題
達達聲 但應該唔係部野有問題 太撚靜放大左啲骨聲?
會播緊野但冇聲
轉app播野好似冇咁順暢
最大獲係完全傾唔到電話 apple應該要開個電話模式
我用最少都仲有少少聲
用最大可以fing頭chok聲
尋晚walkin 唔比換
之後我狂chok 支援個apps 去擦日期,book 到即晚fw

去到換左,但行得快都係有

今朝我換左細耳塞就無事了
for 巴打參考
轉iPhone 同 iPad個過程太流暢真係有啲翻唔到轉頭
用緊,幾好
有冇人開咗降噪會聽到沙沙聲
隔音好唔好
定原裝好
用40分鐘就 個盒就無左15%喎
好似好多問題
第一日拎返屋企聽 無事
之後手痕換咗L size 耳塞 (原本用M size)
第二日行路就噠噠聲 心諗唔係掛 咁快壞
夜晚換返M size 再之後個日 又無事

第一次用airpod 感覺上好似無快無電
同埋而家先知個耳機入叉電盒 叉到100%都唔會停
所以個盒會不停咁叉 不停咁消電?

仲有就係唔知大家有冇用apple watch 個舊野叉電
叉咗半個鐘仲係1% 係咪我舊野壞咗?
但用線叉就無問題

btw 想買耳棉 有冇推薦
我都係 唔用都叉緊 個盒消電消得勁快
Spinfit舒服啲
如果開緊降噪模式,但係有小巴或者巴士經過嘅時候會聽到好清楚嘅引擎聲,係咪有問題?
啱啱跌咗對舊機
見早兩日有得網上撳門市pick-up,而家冇,想問係咪要office hour先有得撳
而家係咪可以Walk-in 唔想花時間排隊
乜個耳機唔係本身已經係一擺落去就會叉電咩?應該由第一代開始已經係咁 係我搞錯定你地玩膠
定還是你地講緊係飽咗電都繼續charging?
真心 好臭😷
但係好聽過gen1 同ANC勁!
pick up只有即日
你呢個時間梗冇啦

不過pick up第一日都任㩒
walk in可以試只係可能都叫你去返預約或者幫你約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞