日本終於肯開放自由行喇!!!!!

239 回覆
142 Like 8 Dislike
係呀
夾得唔好,女朋友都無埋,friend都無得做

所以有唔少人玩一個人旅行
咩都睇自己
日本個sos app填左改唔改到
如果早左填airline改編號係咪就咁改返就得
要睇睇啲交通,同埋睇你鍾唔鍾意係咁轉酒店

如果去富士山河口湖一泊二食,我會落機嗰日就去(香港凌晨機去,日本朝早時間落機)

可能上午中午去食個靚早餐再行吓,之後搭巴士/鐵入河口湖

玩完一泊二食第二朝喺河口湖留多陣再出返市區

住市區酒店,之後再去鎌倉,咁就唔洗中間轉住宿既地方
多謝巴打意思
係咪一定要出發前要填定啲資料?
去到記得影多啲靚相
係 佢寫14日內會加急
如果兩針加康復係咪都要PCR?
我無咁快飛
下年大機會
兩老想等機票平D

相呢
我就要收練下我既技巧啦
太耐無拿相機
係呀
無打齊3針當你無打
撩PCR 幾好

隊鼻好過拮落肉度
都啱,依家準備開閘一定食炒價

兌定啲yen 先,諗住穿五再入

影相夠日光夠好天既 Iphone 夠做啦
巴打幾時飛
名古屋通常都係昇龍道路線
https://shoryudo.go-centraljapan.jp/tw/about/index.html

另外去名古屋一定要食呢間
あつた蓬莱軒 本店
就算要排個幾鐘都要食到

疫情前一個去左半個月沖繩, 返到黎封城
事隔兩年,終於可以再去

好享受無憂無慮毒自度過每一天, 避開世間一切喧嘩。
心情如密雲一樣, 但總有些曙光

幅AD POSTER 好正, 忍唔住影一影

其實感覺好正, 第一次一個人出去日本旅行仲要去咁耐, 完全好放鬆自由自在, 之後都沒咁多咁既機會了
巴打啲相影得好靚
去過既每一處風景總要為佢拍下最靚既一面

呢個世界仲有好多地方想去,希望有生之年完左打工呢個階段後還有體力去進行探索地球每個角落
我聖誕節前去 1月中先番
十分認同,但我冇巴打個理想咁宏大

我希望有生之力可以去晒日本所有都道府縣,當然要深入淺出,唔係蜻蜓點水嗰隻

https://zhung.com.tw/japanex/
你條仆街仔

羨慕死樓豬喇

全個trip budget 幾多
冇 冇筆直
我估埋單可能要十萬(俾埋老婆個份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞