[重製版]浪客劍心 動畫 2023年放送決定

108 回覆
37 Like 4 Dislike
老實講都幾擔心呢套野 首先今時今日識浪劍既人都唔多 而且而家d大作又陸續又離 好難會吸引到新粉
睇完個trailer都覺得平平無奇 d作畫同d大作比係肯定無得揮 不過始終都係打鬥番 希望可以keep到小小水準 如果唔係真係肯定唔會有人埋單 長做唔到落去 繼續同人誅篇無緣
配音方面估唔到會轉人 聽左咁耐劍心把女聲 突然變左男人聲真係有d唔慣 不過算 唔該比古清十郎比番池田配 當初睇浪劍就係為左睇佢
講經講左咁耐 希望呢套野會成功 長做長有啦 浪劍呢套經典作品真係值得多d關注
支持~
POWERPOINT打鬥即係點
每一下動作一格咁樣?
90年代動畫漫畫黃金期
龍珠係有錢都唔畫靚啲,真係onL9
依家劍心嗰風格直頭唔同咗tim
論remake呢套重靚重寫實,而且有涼風配
https://youtu.be/fiK-rKkJDPI
其實對齋籐果場都算係整得好好 因為漫畫啲分鐘太勁 照搬已經夠
如果鬼滅跟漫畫就...........
今次劍心人再次動畫化,會係做到去邊?會唔會做完十本刀篇打完志志雄就算?
果陣首首op ed都好dup本用心製作好撚正
重制都好難有咁既水平
睇怕都會係一首歌用52集以上
除咗目前連載緊嘅北海道篇
基本上會做哂全篇
以前劍心d歌好好聽
都啱嘅!當年做動畫版果陣漫畫仲係JUMP做緊連載,搞到動畫成日塞d原創劇情落去,呢次動畫化可以將漫畫後期嘅故事做埋出嚟都唔駛驚趕過連載進度啦!
It's gonna rain!
我之前都會對啲重製有啲期望
但自從通靈王之後我唔會再期望呢啲重製
通靈王個陰影真係太大
我起初睇情報以為係出新篇動畫
點知係動畫重製
無謂做壞經典,直接用劍路做主角
在京都闖蕩江湖好過
我寧睇彌彥闖蕩江湖
會唔會重製完做左真人好過動畫既案例
又係換聲優呢啲時代眼淚問題

不過個人覺得舊版唯一唔夾嘅聲係蒼紫,真係唔明嗰個年代咁多美形役聲優,點解會係揀大叔聲
近年應該得達爾係好
新版通靈王趕到仆主要係急住出續作
真人版有出喎,比古同劍心都有用
無一路斬一路嗌招式名,同埋睇落似一味勁劈姐
仲有魔法水果籃
1/2
簡直係痴線,好地地一套漫畫都可以搞到一PAT屎咁
D打鬥簡直痴撚線地廢
你D聲優幾勁都冇用啦真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞