上海女子大白天被當街割喉 消息遭封殺

146 回覆
236 Like 8 Dislike
【新唐人北京時間2022年09月23日訊】當地時間9月22日上午,上海一名男子將一名女子當街割喉,血流滿地,場面非常恐怖。網絡上相關消息被當局封殺。

2022年9月22日上午,上海女子被當街割喉。(網絡圖片)

22日網上傳出多個相關現場視頻和照片。當地網友爆料,事發上午10點左右,在上海浦東新區的金科路,一名身穿黑衣、戴黑色口罩的男子,用利刃將一名女子割喉,女子當場倒地,血流如注。

https://www.youtube.com/watch?v=I5Wr5155HG0

現場數名民衆隨即將男子包圍,試圖將其控制住。受害女子渾身是血,倒地不起,顯見凶多吉少。

後續照片顯示,男子衝出包圍逃走。

目前案發原因不明。中共當局已在封殺消息,網易號上相關報導已被刪除。

上海市一直被中共宣傳成「文明的天花板」,但今年的殘酷封城令這個所謂「國際大都市」形象盡毀。上海解封之初,網傳當地一天爆發三起恐怖砍人案,其中金山區男子當街砍殺女子的視頻也相當恐怖。
說好中國故事
真。割韭菜
背後原因令暖人暖心
美國佬搞事
美麗香港日日劈友,
有咩咁大驚小怪
濛撚到睇格仔咁,都唔知影乜鳩
中國野好正常
ptsd
暖心
沒事兒
咁撚厚格睇乜
沒事兒沒事兒
文明的天花板

即係點,假天花
勿造謠
次次都唔夠快
唔係好明,都2022年,影依啲相仲可以係咁低清,有無人可以講下原因。
祖国真安全
呢啲咁平常嘅當地嘢,
大陸新聞價值係冇㗎~
做咩最近啲人咁鐘意劈友
又唔執手尾

平時鐘意侮辱男性
發表仇恨男性言論嗰班仇男毒閪
婦團人士
而家好驚驚
點算?
士可殺不可辱嘅道理都唔明?

好驚而家

希望各位男性守法
對女性不滿都應該用合法、立法嘅手段去製裁女性
始終大家都應該熱愛和平

而現今班仇男嘅女性
亦應好好反思自己對男性有幾唔尊重
僭越男性嘅空間同地位
女性應該學識安守本份
知其位就其位
Behave themselves

Again,希望所有人冷靜
唔好做違法行為
男性如果被女性迫害壓迫
令到你對女性有幾不滿都好
應該追求嘅係去改變法律
以保護返男性權益同埋極嚴厲去懲罰返班女權婦團人士
自古以嚟母權社會一直都係班女人壓迫男性
剝削男性
所以追求和平、立法手段去改變返遊戲規則
先係真正嘅創造公義、文明、和平嘅社會

有咩不滿
一齊爭取法律懲罰啲唔討好男性嘅失職indecent女性
希望大家唔好做傷害他人同違法嘅事
台獨份子呢?
上海想同香港爭美麗之都
香港都日日劈友啦,有咩咁特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞