(剷除匈牙利極右膠獨裁政府)美國駐芬蘭大使:芬蘭和瑞典會在聖誕節之前加入北約

12 回覆
10 Like 3 Dislike
(首先要剷除匈牙利極右膠暴獨裁政府)美國駐芬蘭大使:芬蘭和瑞典會在聖誕節之前加入北約成為正式北約會員國

U.S. ambassador: Finland and Sweden in NATO by Christmas
https://www.politico.com/newsletters/national-security-daily/2022/09/22/u-s-ambassador-finland-and-sweden-in-nato-by-christmas-00058404
匈牙利真係諗著block 嘅話,踢走出NATO
Ordan出賣匈牙利同東歐抗俄派(其實佢以前都係抗俄派)
匈牙利想撤走埋100個(當北約會員國波羅的海三國係乞衣,立陶宛軍仲好揪過晒匈牙利軍,匈牙利軍軍費年年俾orban cut晒軍費買俄羅斯天然氣)喺北約會員國立陶宛嘅匈牙利北約士兵
唔讚成就踢不如唔好投票啦
(首先要剷除匈牙利極右膠暴獨裁政府)

可以點剷除?
即係要人為干預匈牙利下次大選?
定索性搞政變?

仲有土耳其, 佢阻唔到?

究竟加入北約仲駛唔駛全體成員同意?
唯有趕orban同青民聯落台

反而土耳其冇匈牙利冇咁難搞
新北約會員國要全部30個北約會員國同意(芬蘭同瑞典仲未係北約會員國,芬蘭同瑞典只係歐盟會員國),呢樣就係最戇鳩嘅地方(反而俾中国北京同俄羅斯聯莫斯科有機可乘)

講干政,匈牙利(又係Orban條友)成日bam北約同歐盟俾烏克蘭、格魯吉亞嘅筆直仲更多

反而係匈牙利干預歐盟(青民聯政府內閣同某啲匈牙利極右三日唔埋又成日威脅huxit,但Orban唔敢搞huxit公投,orban心知匈牙利唔係英國,orban只係用huxit嚟勒索歐盟),多過晒歐盟干預匈牙利

歐盟暫時扣起匈牙利筆直,歐盟已經真係完全對匈牙利忍無可忍
俄羅斯聯邦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞